Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře napsáno,souhlasím.

0 1
možnosti
PK

První blog zde a hned tak okaté lži a překrucování. 

Zpráva BIS je určena především pro politiky a jistě ji četli minimálně jejich asistenti. Shrnuje ovšem jen to, co se lze už několik let dočíst prakticky v každé diskusi na českých webech. 

Samozřejmě, že prudký nárůst naštvanosti majoritního obyvatelstva je bezpečnostním rizikem - ovšem pro politiky. Extrémistů je u nás minimum, to už ÚOOZ spočítala vloni, nebo předloni, (cikány se spočítat zatím nikomu nepovedlo), ale obyvatel ČR je deset milionů, takže i naštvaná půlka přepere naši polici a další bezpečnostní složky raz dva.... a o tom je ona zpráva.

Kdo nedělá není podezřelý, ani na celoživotní pobírače dávek za nic by lidé úkosem nekoukali, kdyby se tito nechovali jako zvěř. Lidem vadí narůstající agresivita, kriminalita, smrad, hluk a špína, nikoli jiná barva kůže! 

Zaštiťovat se jedním komentátorem německého plátku a jeho na zakázku napsaným blábolem je hloupé a trapné.

Opravdu vám není divné, že se (nejen) českou společností šíří nenávist k cikánům už od středověku, ne - li déle?  PS: Puškin stále patří ke klasickému vzdělání a nepochybuji, že ho politici četli, minimálně v rámci povinné četby, což naopak u většiny cikánů, s jejich přístupem k povinné základní školní docházce jaksi nehrozí ... PPS: a že zmiňujete Natálii a vynecháváte Patrika, byť jeho případ měl stejně tak rasistický podtext, už tak nějak patří k procikánským obhájcům, byť je to značné chucpe. ...

1 1
možnosti
JV

Vy, autore, asi žijete v hodně velké vzdálenosti od romských rodin.

Není nad vlastní zkušenost s rozjásanými pobírači sociální podpory, jakéhokoliv etnika či národnosti; bílí, černí, žlutí, fialoví, zelení, modří, všichni dokáží kvalifikovaně otravovat sousedy. Zkuste to na pár měsíců, byty v jejich sousedství jsou cenově dostupné, přímo "za hubičku", a pak napište o svých vlastních zážitcích blog.

1 0
možnosti
IH

Proč si myslíte, že lidé v ČR nenávidí zrovna Romy? Proč ne třeba asiaty - ale k těm naopak chodí do restaurací a obchodů?

2 1
možnosti
PV

Mate v tom trochu zmatek.Pokud si pamatuju tak zadny Rom nikdy v koncentraku neskoncil a to mam celou zakladku i dve matury a v zivote jsem o tom neslysel.

1 2
možnosti
EK

Hm, tak to jste toho pak neslyšel dost;-ORv...Existovala literatura z Osvětimi a psalo se tam o Cikánech dost..Je třeba zajít do knihovny a zeptat se tam po oné literatuře...

0 0
možnosti
TB

Ovšem problém je i v tom,že si to tato černá garda dělá sama, aby pohled nezávislých občanů byl takový jaký je. A nemusí být zrovna neonacisti

4 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1884x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik