Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dvacetpět let nám vládnou bývalí veksláci, kteří mají námi volené politiky jak tažný dobytek, který poslušně podle jejich povelů přidá na hyjé a zatočí na hot či čehý. Okradli nás a okrádají a na jejich vrub padá přes bilion lupu plus další bilion, na který nás přijdou jimi zřízené sluneční elektrárny. Zdá se, že to nikomu nevadí. Potom do politiky vstoupí Babiš, který je klepe přes prsty a sám nepotřebuje krást a je najednou špatný. I autor mu předhazuje výrok, že je stát třeba řídit jako vlastní firmu. Nechápu, co je špatného na smlouvání o cenách státních zakázek a srážet je dolů. Zatím se ministerstva domlouvala s dodavateli na ceně co nejvyšší a o rozdíl se potom šábli.

5 0
možnosti
MK

ten plus byl překlep, jinak že zdravím do ODS a TOP 09.

0 0
možnosti
JP

J44a91n 18P62a13v59l51í96k

12. 5. 2014 12:05

Ještě dodatek: máte-li starost o to, zda někdo náhodou neurazil darebáka, já mám starost o to, zda ten darebák nám neškodí příliš.

1 2
možnosti
JP

J17a81n 90P62a56v96l78í83k

12. 5. 2014 12:02

Milý pane autore, označujete-li se za básníka, mohlo by vám být známo, že spojení "blížit se vzdáleně" nazýváme termínem oxymoron. Nic nenormálního na tom nelze objevit. Nemíním obhajovat recesi pana Korteho, nicméně na rozdíl od vás považuji zcela jiné věci za podstatné, např. střet zájmů ministra financí jakožto majitele firmy, mající úvěry u českých bank, politika a zároveň majitele mediálního imperia, bývalého estébáka a komunisty, který ohrožuje v našem státě demokracii.

4 5
možnosti
VB

Myslím, že Češi by se měli učit jazykové toleranci. Vždy obdivuji někoho, kdo se snaží mluvit česky, když to není jeho rodný jazyk.

Jsem rád, že máme v parlamentu básníky, jen doufám, že nepoužívají protimluvy při tvorbě zákonů. Pan autor asi ví, co je oxymorón, ale jen nepokládá za vtipné ho použít v tomto kontextu. Ostatně zpěv pana Korteho se blíží umění také jen vzdáleně.

2 0
možnosti
MB

Výraz - vzdáleně se blížit- je, při jeho použití v přeneseném slova smyslu , jazykově i věcně v pořádku. Smutné ale je, jak může frustrace z prohraných voleb a osobní nenávist vůči jinému člověku narušit něčí emocionální stabilitu a redukovat míru základní lidské slušnosti a noblesy tak, jak to předvedl pan Korte, takto absolvent FF UK, intelektuál.

9 0
možnosti
LP

On ten Korte šašek je. Nemusí to hrát.

10 0
možnosti
Foto

"Na druhou stranu můžeme být ještě rádi, že se do hádky o čistotu češtiny nevmísil stranický šéf Schwarzenberg. To už by se mohl slavný český parlament rovnou přejmenovat na Cirkus Humberto"

Autore, jste hloupý a ubohý. Pan Schwarzenberg má možná problémy s výslovností, či něco jiného, ale čistotu češtiny, jako jazyka, mu nikdo nemůže vytýkat.

5 11
možnosti
JM

Jestli má pan Sch. "možná" problémy s výslovnosti není postatné.

Podstatné je, že jemu rozumět není, zatímco Babišovi rozumět je.

6 2
možnosti