Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J75o49s42e50f 33P78o44t68r

10. 3. 2013 17:50

To se netýká jen umělců.

Třeba takový pan Dlouhý,  řečený kníže z Hluboký (Hluboká nad Vltavou). Ten si postavil relaxační centrum z evropských dotací za 170 milionů. Dneska se zde relaxují jen movití - denní sazba pod Kč 4 000,- nejde.

Vloni  uskutečnil další podnikatelský kus. ZOO Ohrada, kousek od Hluboké. Když jste tam, je vidět na každém kroku, jak se nedostávají peníze.

Před ZOO byla parkoviště. jednoho dne se na druhé straně silnice  objevilo nové, velké moderní  parkoviště, hlídané automatem - za každé parkování Kč 50,- - patří to p. Dlouhému a ne ZOO. Lidi přijedou do chudé ZOO a musí připlatit na další miliony p. Dlouhého.

pan Dlouhý tam má dva důchodce,  kteří dohlížejí aby lidi neparkovali jinde.

11 0
možnosti
BM

Přesně. Uhodil jste hřebík na hlavičku...To jsou ti paraziti, čili "dojiči EU" a i nás.....

4 0
možnosti
LS

No, troche silny kafe, tedy pro mne.  Zaradit vsechny umelce (“divadla, filmaři,výtvarníci….”) mezi parazity, obvinit je, ze delaji svou praci jen pro mamon,ze podepisovali antichartu….tak bud opravdu takhle generalizujete, coz je promne vzdy znamka zkratkoviteho mysleni, ktere vnima svet pouze v cernobilychbarvach anebo neumite psat, protoze by jste “nezapomnel” pripisovat slova jakonekteri, mnozi, jiste procento…..ale to by jsme se pak mohli bavit o tom, jakeprocento umelecky neangazovanych dela to same (nezapomenme, ze na umelce jeproste jen vic videt). Moment…taky se nam mozna snazite rict, ze umeni vlastneneni potreba, ze jsou umelci paraziti uz z principu, ale na to uz ani nemam corict, muzu jen sedet a nechapave kroutit hlavou.

8 13
možnosti
MP

Já ve své naivitě ani netušila, že na podobné soukromé pitominy je možné eurodotaci získat. Rv

12 0
možnosti
EK

Taky, začnu uvažovat o nějaké činnosti, ale nemám ty pravé sponzoryRv

1 0
možnosti
JS

jj, to samé dotace pro Václava Vydru - karma R^

9 1
možnosti
BM

Jistě pan Polívka to možná přehnal, ale proč ten odpor a nenávist proti kulturním pracovníkům? Kultura, tj.divadlo, film, knihy, výtvarné umění,architektura, to je koření života. Bez něho bychom byli stádem barbarů. A umělci byli vždy na někom závislí, neboť skutečně kvalitní umělec výtvářející hodnoty nemůže být z toho živ (van Gogh za svůj život prodal jediný obraz). Nemyslím tím rychlokvašné hvězdičky alá Superstar či seriálové šmíry, ale skutečné machry. Takže dříve to byl panovník či šlechta, později podnikatelé coby mecenáši, nyní je to stát, respektive my všichni...

Všímejte si skutečných parazitů, což jsou např. různí podržtašky, tajemníci, podtajemníci, europoslanci a jejich poskokové a další. Pan Polívka mne aspoň pobaví, ale tihle akorát naštvou....

5 10
možnosti
MR

M35i98l48a62n 50R28a38d46e87k

10. 3. 2013 16:38

nejde o to ze jsou umelci, ale i umelec si na sebe muze vydelat. Kina ani divadla nejsu zadarmo. I ty CD co prodavaji se nedaruji. A prave tito umelci nejvice natahuji ruce. A Polivka to nechce na zadny film ale na kseft, tak at nenatahuje ruce.

21 1
možnosti
JF

J28a96n 21F90r84o25l11í89k

10. 3. 2013 16:32

Není to jen dobře v médiích viditelný tyátr Bolka, ale třeba rozhledny v údolí, cyklostezky od nikud nikam nebo enviromentální nalívárny německých eko nápadů našim dětem.

23 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik