Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

6. 6. 2012 5:11
to jsou neuveritelne zavery

Rv

0 0
možnosti
P

petr.n_22

6. 6. 2012 1:32
Byl totiž vlastníkem patentů na vysokonapěťové rozvody stříd

Tak by byl vlastníkem patentu na nevyčerpatelný zdroj energii. Já bych to vyměnil.

0 0
možnosti
JM

JardaM

6. 6. 2012 8:16
Re: Byl totiž vlastníkem patentů na vysokonapěťové rozvody stříd

Tesla pracoval na něčem, co by nebylo komerčně zpeněžitelné z hlediska následné neustálé spotřeby. Pokud je využití tzv. volné energie reálné (fakt neumím posoudit), pak to na čem se u takového konceptu dá vydělat je výroba a prodej zařízení na její zachytávání resp. transformaci na pracovní frekvenci, řekněme. Už ne na následné spotřebě dodávané energie. Dnešní systémy distribuce energií jsou vytvořeny tak, že budují spotřební závislost (odběr plynu, elektřiny, benzínu, i úvahy o užití vodíku jako paliva stojí momentálně na tom, jak zajistit totální závislost). Auto s vestavěným transformátorem volné energie a jedním elektromotorem nepotřebuje k vlastnímu provozu nic. A že Tesla takové auto měl (přestavěnou limuzínu Pierce Arrow) to je snad všeobecně známo. Nosil s sebou kufřík, v něm měl jakési trubice, které kamsi vždy zasunul a auto se rozjelo. Sytémy spotřební závislosti nejsou budované proto, že by to jinak nešlo, ale protože na ní chce někdo vydělávat.

0 0
možnosti
LC9

Led c 9

5. 6. 2012 20:35
Taky je vám všem divné,

0 0
možnosti
LC9

Led c 9

5. 6. 2012 20:46
Re: Taky je vám všem divné,

že už bezmála 100 let naše společnost neudělala žádný revoluční krok vpřed právě např. ve fyzice?  Od teorie relativity a kvantové fyziky jen tyto koncepty rozvíjíme. Tesla šel jinou cestou a v podstatě se o něm téměř neučí. Jako by měl být zapomenut. A pořád jsme v rovině teorií, které jakž takž fungují při teoretických výpočtech. Ale zároveň je tam nacpáno spousty různých výjimek, aby se to napasovalo i na ty případy, kdy ten teoretický výpočet úplně na 100% nefunguje. Jako by někdo chtěl, abychom přemýšleli jen určitým směrem. Koncept hmoty je tak neuvěřitelně jednoduchý, Jedno jádro, kolem obíhají elektrony, podle jejich množství a podle elektronů v poslední orbitě jsou definovány vlastnosti výsledného prvku, ale jádra všech prvků se skládá ze stejných elementů, liší se jen počtem,  a i ty elektrony jsou totožné elementy. A najednou o krok dál je všechno tak hrozně komplikované? Myslím, že Tesla ty principy odhalil, ale někdo nechce, abysme na to přišli...

0 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

5. 6. 2012 20:04
Kdyby bylo možné zázračně získávat energii

už dávno by to někoho napadlo a vymyslel. Tesla netesla...Rv;-€

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

5. 6. 2012 20:47
Re: Kdyby bylo možné zázračně získávat energii

No tak ono taky pár set let trvalo než někoho napadl parní stroj... nápady a výmysly se vyskytují vcelku náhodně.

Dovedu si představit nějakou extrémně exotickou formu hmoty schopnou konvertovat neutrina a fotony na páry elektron-positron s větším účinkem než mají běžná atomová jádra. (kupříkladu se zdá že pulsary to umí dobře) na druhou stranu pokud se někde na téhle planetě vyskytne makroskopický kus hmoty o hustotě pulsarů tak jsme všichni mrtví.

0 0
možnosti
L

lesicatko

5. 6. 2012 19:58
Nezmysel

Radium predsa vznika aj z rozpadu uranu a ten ma polčas rozpadu 4,5 miiardy rokov / U238 / No a všetky ťažšie prvky nad železo vznikali ako dôsledok výbuchu supernov, tak aký problém ?

0 0
možnosti
LC9

Led c 9

5. 6. 2012 20:48
Re: Nezmysel

A co když se tím jenom vysvětluje ten rozpor mezi poločasem rozpadu a velkým třeskem a ve skutečnosti je to všechno jinak?

0 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

5. 6. 2012 19:57
Bože můj!!! to jsou bláboly!!!

Někomu způsobit krádeží, zákazem, nařízením, vzetím svobody, peníze, ochudit ho, jiným způsobit ztrátu a to je dle vašich choromyslných představ cesta k prosperitě a bohatství....?8-o8-o Bojím se, děsím se kam lidská hloupost a degenerace a touha po nemožném, může vést!!! Doufám, že to na světě nevezmou do rukou tací fanatici jako jste vy!! Alespoň po tu dobu co budu naživu.... Rv;-€

1 0
možnosti
HH

ciric

5. 6. 2012 20:04
Re: Bože můj!!! to jsou bláboly!!!

Nikdo neříká, že chce někomu něco krást. To dělají právě korporace teď. Že ty jsi s tím smířen je jen tvůj problém.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

5. 6. 2012 19:29
Drahý pane ač Tesla

byl bezpochyby génius nevyhnul se několika nesmyslům. Že principiálně je možné přenášet energii na dálku formou interference a rezonance vln je pravda, ovšem účinnost tohoto procesu je dost nevalná. (zejména v atmosféře)

Radia je v přírodě dostatek protože víte... ono je vyráběno v například v supernovách- při kolapsu velké hvězdy jsou lokálně k dispozici tak velké energie že to stlačí dohromady i to co naše slunce nikdy nesfúzuje.

Energie nulového bodu je bohužel dost zcestně míněný pojem. Dr. Moray (jeden z teslových spolupracovníků) tvrdil že jí umí čerpat (ovšem i on tvrdíl že pokud postaví zařízení tak jeho "katalizátor" toho bude schopen pouze po omezenou dobu protože se interakcí vyčerpá) každopádně vzhledem k tomu že se to nikomu nepovedlo reprodukovat bych řekl že to byla buď lež a nebo nějaká výrobní vada která tam nacpala energii od jinud a ta se vyčerpala.

0 0
možnosti
HH

ciric

5. 6. 2012 20:01
Re: Drahý pane ač Tesla

Perfektní vědecké zdůvodnění " výrobní vada, která tam nacpala energii od jinud". Fakt perfektní.

0 0
možnosti