Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

JardaM

13. 5. 2012 13:26
Re: Církevní restituce a jejich nutnost ...............

No hezký propagandistický dokument. Co v něm zcela postrádám je:

1. Informace o tom, že se církev rázem stane největší ekonomickou silou v zemi. A že této páky bude využívat, to si pišme    2. Jestliže, ty majetky potřebuje, aby mohla sloužit veřejnosti, tak to se potom nebude platit za úkony (svatby, křty, pohřby)? Pokud vím, tak na Slovensku se platí i když chcete vzpomínku na zesnulého během mše. Tedy za to, že farář na určitém místě bohoslužby vysloví něčí jméno. No a nejzábavnější mi přišla ta zmínka o těch kontech ve Schweizu. Jako, že to ne. Je to sice už pár let, ale známý skandál vatikánské Banky Ambrosiano a jejího šéfa, vysokého člena zednářské lóže P2, Roberta Calvi je zárukou, že žádná svinstva rozhodně nehrozí. No a na závěr nepovažuji za validní říkat, že se musí vrátit, protože to obcím komplikuje život. Pokud by se rozhodlo nevracet (to by byl interdikt nad ČR!), tak by se to převedlo na obce a problém zmizí

1 0
možnosti
PK

dolch

12. 5. 2012 23:40
Na tom blogu se člověk ale dozví věci

8-o;-D

1 0
možnosti
MM

captain cook

13. 5. 2012 12:15
Re: Na tom blogu se člověk ale dozví věci

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH

Totedyne

12. 5. 2012 8:58
tak si něco z článku rozebereme

Krize v r. 1997 nezačala z rozhodnutí ČNB zvýšit úrokovou míru. Ta byla zvýšena proto, aby si všichni občané a firmy nevybrali uložené peníze a nevyměnili je za cizou měnu,a to v době, kdy devizové rezervy klesly na minimum. Krize nespadla ani sama z nebe. Příčinu krize je třeba vidět v předešlém. V neregulovaném bankovním sektoru a v neregulované kuponové privatizaci. To přineslo ohromné ztráty zdrojů.

Naopak nelze transformaci hodnotit jen podlé inflace a nezaměstnanosti. Na inflaci měla pozitivní vliv i činnost centrální banky. Nezaměstnanost sice nestoupla na úroveň některých problematičtějších transformujících se zemí, je nutné si ale uvědomit, že v ČR byla významější průmyslová základna, v minulosti se zde zaměstnávali dost zahraniční pracovníci (Větnamci, Kubánci, Poláci ...), velký absorbční prostor byl v terciálním sektoru. Maďarsko, Polsko tento sektor mělo již absorvovaný delší dobu. Takže to porovnání s dalšími pokulhává.

1 0
možnosti
JM

JardaM

12. 5. 2012 13:20
Re: tak si něco z článku rozebereme

Porovnání inflace a nezaměstnanosti je v článku proto, protože se to nejvíce dotýká obyvatelstva. Činnosti centrální banky z tohoto pohledu nejsou tak podstatné, protože i ostatní země měly své centrální banky a v nich seděli manažeři, kteří byli vzděláni v téže ekonomické vědě jako ti naši. To, že měla ČR vyspělejší průmyslovou základnu bych v těch úplně prvních letech vnímal spíše jako handicap, protože se našemu průmyslu v podstatě přes noc rozpadly RVHP trhy. Agrárnější země, jako např. Maďarsko to v tomto směru měly snazší, protože zkrátka "jíst se musí" i doma. Ale co měly dělat české průmyslové podniky, když najednou neměly komu dodávat? (jedna z prvních fabrik, které to položilo, byla Tesla Rožnov - měl jsem možnost to sledovat)

Stále se zapomíná na jedno. Tento přechod od centrálně řízené ekonomiky k tržní nebyl odzkoušen a dílčí zkušenosti ukazovaly na obrovské riziko pádu do reformní pasti, do níž všechny okolní země více či méně spadly. Tady vidím hlavní úspěch transformace

1 0
možnosti
J

Jadrro

11. 5. 2012 23:58
Vyborny clanek...

... Dr. Chocholousek se uz na vas tesi....:-):-)

4 0
možnosti
BO

Bartoš O.

11. 5. 2012 20:52
Krásný článek,

bohužel blbcům to nikdy nevysvětlíte, nepochopí to a ani to nechtějí pochopit.

4 0
možnosti
JD

maudite

12. 5. 2012 1:42
Re: Krásný článek,

Me ten clanek pripada jako z kucharske knihy receptu :" Kure tisickrat jinak" . Polopravdy, grafy ktere zdanlive s uspechy souvisi ale v dlouhodobem kontextu vedou do stejne situace jako v jinych zemich z tech grafu.

Osobne si myslim ze Klaus pokazil na co sahl a Svejnar uz nema co pokazit.

Pokud by to zalezelo na me tak ten utvar zvany ceska republika rozpustim a ustanoveni nasledneho statniho utvaru ponecham na samospravnych uzemnich celcich. Jen tak se asi da dostat z politiky  ten lumpenproletariat co ji okupuje.

Jinak bych byl za to aby zadny prezident nebyl a misto zustalo neobsazeno.

2 0
možnosti

Tramp_007

11. 5. 2012 19:08
Zase ti

američtí chlebodárci.;-D

5 0
možnosti
PZTM

pátý ze tří mušketýrů

11. 5. 2012 20:07
Re: Zase ti

Jj už je to tu zas. Naposledy jsem to četl před rokem 89.

2 0
možnosti
FM

František Matějka

11. 5. 2012 18:43
.

R^

2 0
možnosti
LK

Liberální konzervativec

11. 5. 2012 18:33
Ano!!! BRAVO!!! a KARMA!!!!

Zejména je dobrá ta poznámka o průběhu transformace u nás v porovnání s ostatními státy. Levičáci jsou dnes chytří jak rádio, ale jak převést nefunkční, zkrachovalou, centrálně plánovanou ekonomiku na klasickou tržní, nevěděl samozřejmě nikdo. A navíc levičáci mají pocit, že kdyby se nekradlo, tak že oni by z toho něco měli, neměli. Brali by ty samé peníze jako když se kradlo. Z hlediska života obyčejného člověka transformace proběhla u nás na výbornou!! A největší gól je ten, že kdyby transformace šla jinou cestou než kupóny, tak dnes by zase kritizovali, že státní majetek měl být privatizován za dání šance "všemu pracujícímu lidu"....;-DR^R^

3 0
možnosti
PZTM

pátý ze tří mušketýrů

11. 5. 2012 20:10
Re: Ano!!! BRAVO!!! a KARMA!!!!

Neuvěřitelné ptákoviny.Rv

3 0
možnosti
PJ

přimodralý Jojo

11. 5. 2012 18:09
Máte recht a souhlas s karmičkou!

R^

2 0
možnosti
VK

kral

11. 5. 2012 17:49
Americti chlebodarci?

Sakra, kde jsem to jen slysel?

5 0
možnosti
MC

greybeard-

11. 5. 2012 18:04
Re: Americti chlebodarci?

Oblíbené heslo doby nedávné. Pokud jste zapoměl ;-D s oblibou ho používali ss.Husák ,Jakeš, Bilak a pod. Je vidět jaké vzory má autor tohoto blogu. Trošku hloupě se páníček odkopal.

2 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik