Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Rudolf Polanecký

18. 6. 2011 19:59
Pane kolego,

zde je jen velmi omezeny prostor pro vetsi polemiku, takze jen k par vecem. Odvolatelnost poslancu je hezka myslenka, ale jen na papire. VĂ­te, jak by to dopadlo? Kazdy mesic by byl poslanec za jeden okrsek odvolan, protoze by se proti nemu spojili volici neuspesnych kandidatu, a to by trvalo tak dlouho, dokud by se nespojily strany, jejichz soucet hlasu by byl nadpolovicni. Dosahl byste praveho opaku, parlament by byl jen dvoubarevny, coz evidentne nechcete. Dale, imunita by mela byt omezena, nemuzete jĂ­ zrusit uplne. Za treti a posledni, pokud byste zavedl system referenda a kazdy mesic nechal verejnost hlasovat, skoncilo by to naprostym nezajmem a zbytecne promrhanymi financemi. Proc bychom si platili parlament, kdybychom o zakonech meli rozhodovat sami? Navic drtiva vetsina lidi by stejne problematice nerozumela. Vas napad je v necem urcite zajimavy, ale jako celek utopisticky a neproveditelny. Rudolf P.

0 0
možnosti
JM

JardaM

18. 6. 2011 21:07
Re: Pane kolego,

Vaše argumenty jsou samozřejmě velmi validní. Jistě se mnou budete souhlasit, že plocha blogu je dost omezená a ani by nikoho nebavilo číst detaily. Rizika, která pojmenováváte se dají omezit přesně definovanými pravidly, jako kdy je možno odvolat poslance - přesně stanovené případy. Které otázky lze rozhodovat referendem a za jakých podmínek by referendum mohli vyžadovat občané. Parlamentní demokracie v současné podobě má v sobě zabudovanou systémovou chybu v tom, že je standardem psychologické výbavy jednotlivce klást své zájmy nad zájmy celku. V politických stranách pak zájem strany bývá často protknut se zájmem jednotlivce a tím je to dáno.

0 0
možnosti
PSV
F

fryč

18. 6. 2011 19:18
A to

vám, jako pravicovému voliči vůbec nevadí, že za tenhle marasmus jste zodpovědný. Tak vyvodtě z toho důsledky. Kdyby jste byl carský důstojnik, tak by jste měl volbu. Takhle jste jenom alibistický brepta.

0 0
možnosti
PSV

Pavel Skeptik V

18. 6. 2011 19:58
Re: A to

To jako myslíte, že Gross a Palas kradli méně ?

0 0
možnosti
D

dampfer

18. 6. 2011 18:45
A tak asi

celkem dobrý, klientelizmus zde panuje od roku 1914 a v českém prostředí nás přežije,, ve vládě nesedí bohatí šlechtici prahnoucí po slávě, nýbrž nuzní tlučhubové, prahnoucí po penězích. A mluvit o dvou komorách je zbytečné, tam jsou ještě více ukecaní a ještě více potřební. Musíme si přiznat, že do české politické stoky asi pracovitý a čestný člověk nikdy nevstoupí. Občas se zdálo o někom, že je přijatelný, ale buď se přizpůsobil, nebo byl přizpůsoben,--- nebo byl odejit.

Imunita mluví za všechno, když ji tak nutně potřebují k lumpárnám, na tom a na svých platech se sněmovny rychle a s úsměvem domluví. Podraz levice spočívá v tom, že cestu z dluhů naprosto neznají a to, co vypouštějí z úst lze pojmenovat jako žgrindy turu domácího, onemocnělého BSE.

0 0
možnosti
JM

JardaM

18. 6. 2011 19:03
Re: A tak asi

Díky za reakci, souhlasím ve všem a ještě jste mně rozesmál tou poslední větou

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik