Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Cynyc_

19. 9. 2011 16:24
K popukání

Dočetl jsem jenom k citaci Metapedie, kterou autor označuje za "encyklopedický popisek". Nevím a nezajímá mě, jestli autor neví, že Metapedie není žádnou encyklopedií (protože ta mimo jiné musí být prosta hodnotových soudů), nýbrž výkladem reality z krajně pravicových pozic (poučné je např. heslo Druhá světová válka - dočteme se o tom, že ji západní mocnosti způsobily Versailleskou smlouvou a že potom bombardovaly města, ale o holocaustu či vůbec roli Německa ani slovo), či zda to ví a jde o cílenou propagandu. Tak či tak jsou jeho tvrzení bezcenná.

0 0
možnosti
JM

JardaM

19. 9. 2011 16:45
Re: K popukání

Díky za upozornění, nicméně na nebezpečí Versailleské smlouvy upozorňoval britskou vládu již Churchill, když je žádal, aby nebyli na Německo v otázce válečných reparací příliš tvrdí, protože se obával, že v Německu díky tomu vyroste hladová ponížená generace, která do 20ti let rozpoutá další válku. Metapedii si prostuduji detailněji, proklikl jsem z Google po zadání hesla Rudolf Vrba. Pokud máte pravdu, moje chyba. NIcméně článek není obhajobou Vrby, jen chce upozornit na nadužívání a zneužívání některých výrazů, když se to hodí k politickému boji a o významovém posunu slov.

0 0
možnosti
F

Faustino

19. 9. 2011 16:06
Podobná kniha

od Rudolfa Vrby: Národní sebeochrana. Úvahy o hmotném a mravním úpadku národa českého  (1898).

Byla ovlivněna spisem Eduarda Drumonta La France Juive (Paříž 1886) a spisem Augusta Rohlinga Der Talmudjude (Münster 1871). Ke stažení zde:

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/53723/Rudolf_Vrba.pdf.tar.gz_16.17MB.html

.

Ke studijním účelům. Na knihu nejsou autorská práva.

0 0
možnosti
JM

JardaM

19. 9. 2011 16:38
Re: Podobná kniha

Děkuji

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

19. 9. 2011 15:27
Dobrá analýza

Ale asi marná. Svazáci z médií už si vyfotili čtyři (no jak je nazvat aniž by člověk urazil hrabavé ptactvo) v Jad Vašem a tudíž by se celý národ měl stydět. Ale není potřeba se znepokojovat. Naprostá většina našeho národa nemá s Židy přímé zkušenosti, a pokud se nevyskytne nějaký nový Železný odčerpávající miliardy, tak antisemitismus nehrozí.

0 0
možnosti