Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Píšete o šroubech v hlavě..., ale sám máte mozek dokonale vymytý bolševickou ideologií. Vaše spiklenecké teorie a obavy o bezpečnost Ruska a Číny - velkých bašt nedemokratického a nesvobodného zřízení - plynou z bolševického snu o vítězství komunistické diktatury a ovládnutí celého světa, máte to hluboko pod kůží.  Vaše spiklenecká úvaha, jak se stal Sedláček slavný je směšná, nesaháte mu ani po kotníky a chcete ho hodnotit a škatulkovat ....a někdy třeba zakazovat či věznit, už to tu bylo.

1 0
možnosti
JV

netřeba být paranoidní a všude vidět spiknutí. Sedláček má pravdu v jednom, že ty duchy minulosti, otravné a věčně nenávistné nacionalismy a halasná varování před kdečím, skutečně bývají produktem omezené mysli. Není jistě špatné hlásit se k vlastnímu národu, ale příčetný člověk těžko bude vykládat, že je národ nade vše a vše se řítí už, už k výbuchu. Sice jsou to vzrušující myšlenky, aspoň pro ty hloupé, ale to je taky tak všechno.

3 1
možnosti
JM

Znova: nenávistný nacionalismus nevyrůstá zezdola, je VŽDY podněcován shora těmi, kteří z toho následně těží. A ano, toto podněcování vždy nejprve padne úrodně do omezené mysli. A všimněte si toho Sedláčkova "... chtěli JSME expandovat geograficky." Ne. Vždy chtěli politici a panovníci velkých národů. To "JSME" je další z mnoha pokusů revidovat historii WW2. ČSR žádné expanzní cíle neměla.

1 3
možnosti
Foto

Stratégové na Wall Street, vládcové City of London, jejich pobočka v Tel Avivu... - kde jsem to kdysi už jenom slyšel ;-D 

Zdá se, autore, že vaše pojetí se s potřebami globálního kapitálu nekryje, pročež se světovým ekonomem tedy nejspíš nestanete. Zato si tu ale jistě nahoníte vysokou karmu. Naklikají vám ji ti, co ekonomii sice nerozumí, ale nemají rádi Sedláčka. Proč? Protože NERV, protože EU, protože pravdoláskaři, protože eurohujeři.... :-)

5 5
možnosti
Foto

P.S. Ekonomie je zajímavá právě proto, že je neexaktní vědou. Umožňuje současnou existenci různých náhledů, teorií, interpretací, závěrů, prognóz.... Čas ukáže, kdo se mýlí a kdo má pravdu. Někdy je možné dokonce obojí zároveň a krátkodobá pravda může být dlouhodobým omylem. Proto není namístě kohokoli posměšně ironizovat. Lepší je říct jen: myslím, že se mýlí. Zejména, když vzdor svému zápalu pro věc přece jen hrajete o dost nižší ligu než Sedláček.

5 4
možnosti
IF

Švejk v té prorocké chvíli vypadal krásně. Jeho prostodušná tvář, usměvavá jak měsíc v úplňku, zářila nadšením. Jemu bylo vše tak jasné.

"Může být," pokračoval v líčení budoucnosti Rakouska, "že nás v případě války s Tureckem Němci napadnou, poněvadž Němci a Turci drží dohromady. Jsou to takový potvory, že jim není v světě rovno. Můžeme se však spojit s Francií, která má od jedenasedmdesátého roku spadeno na Německo. A už to půjde. Válka bude, víc vám neřeknu.";-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik