Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

6. 6. 2012 5:23
vy zrejme jako jediny na svete vite

co se presne stalo v Dallasu 1963

0 0
možnosti
MK

absurdian

21. 5. 2012 13:44
o islandské cestě

sní ti, kdo si nedali tu práci, aby si zjistili, jak se teď na Islandu lidem "skvěle" žije :-/

0 0
možnosti
LC9

Led c 9

24. 5. 2012 9:39
Re: o islandské cestě

Tak nás poučte. Takovouto větu umí vyrobit i pologramot, co se ledva naučil číst a psát.

0 0
možnosti
H

Halfunx

21. 5. 2012 12:59
Demokracie je jen slovo a symbol

Historie pamatuje mnoho zneužitých symbolů a některé jsou pro další užití zcela ztraceny. Demokracie byla zneužita rovněž. Vláda lidu pomocí zástupců je nesmysl navíc znehodnocen loterií s názvem volby. Loterií kde sázející nemůže vyhrát, tak jsou nastavená pravidla. Systém je nyní postaven tak, že menšina vládne většině, ve skutečné demokracii tomu má být naopak. Většina musí ustanovit společenskou smlouvu, podle které se budou jednotlivci k sobě navzájem chovat. Morální kodex, kterým je ústava a listina základních práv a svobod. Do ústavy nepatří zvýhodňování jedné skupiny před druhou, jak to máme dnes. Tento rozpor je základním podnětem k současnému volání po změně.

K menším či větším změnám již dochází. Pro zásadní změnu je nutné rozbít bankovní systém a jeho napojení na politiku, naše tzv. zástupce. To není jednoduché přerozdělení moci znamená přerozdělení majetku a prostředků a součastní vlastníci se bez boje nevzdají. Jenže revoluce je vždy taková. "Nashledanou v lepších časech"

1 0
možnosti
VK

VLAKR

20. 5. 2012 20:56
Ano, žádné světlo na konci tunelu

Vámi nabízená "islandská cesta" je v podstatě totožná s "Holešovskou výzvou" a byla by cestou  do pekel. Vy si opravdu myslíte, že náhodně vybraní občané kooptovaní do parlamentu by nastolili "vládu rozumu"? Nejspíše by jen vznikla nějaké nová totalita. Žádné světlo na konci tunelu nenabízíte!

1 0
možnosti
JM

JardaM

20. 5. 2012 22:54
Re: Ano, žádné světlo na konci tunelu

1. Holešovskou výzvu jsem nečetl, motalo se kolem ní příliš mnoho lidí z bývalého OF, takže tím to pro mně končilo.

2. takto kooptovaný parlament na Islandu fungoval několik měsíců, než byla připravena nová Ústava a nové volby

3. do nové totality směřujeme tak jako tak s EU.

4. žádné světlo na konci tunelu jsem ani nenabízel. Myslím si, že islandská cesta je dobrá cesta. Nejsem si jist, že jsou lidé už dost naštvaní, aby vyšli do ulic a nevidím žádné důvěryhodné vůdce, kteří by je po té cestě vedli, jen šmejdy

0 0
možnosti
AK

adua

20. 5. 2012 19:02
islandská cesta

R^Rovněž sdílím Váš názor a jsem za něj ráda. V diskuzích se vždy zmiňuji Io slandské cestě  a  o přímé demokracii jako ve Švýcayrsku. Rovněž to vidím jako jedinou cestu u nás. Otázka je, zda náš národ je na toto dost vyzrálý  a zodpovědný. Už bylo dost všech politických stran jak  zleva, tak zzprava. Tudy cesta u nás nevede. Měli bychom si udělat pořádek ve své  zemi.[>-]

0 0
možnosti
LH

nespavec

21. 5. 2012 11:18
Re: islandská cesta

Teď napište jak a máte přímo narok na Nobelovu cenu.

0 0
možnosti
EK

Y.N

20. 5. 2012 18:07
Karma!!!

Vynikající rozbor téhle stupidní republiky....ano někteří opravdu píši jak by je zato platili, jak říkal manžel za komoušů: já bych tak agitoval za soudruhy, že by mě museli i krotit[>-];-D

Opravdu se některým diskutujícím divím a začínám je podezírat, že si to píší sami politici, protože mezi spolupracovníky a lidmi okolo  neznám nikoho, kdo tenhle český binec chválí. UŽ NIKOHO a že jich zapálených bylo:-P

1 0
možnosti
MK

absurdian

20. 5. 2012 17:51
námezdní diskutéři??

vám někdo platí za diskuze? mně tedy ne a docela bych to bral.... bohužel to existuje jen ve vaší fantazii  Rv

1 0
možnosti
JM

JardaM

20. 5. 2012 18:11
Re: námezdní diskutéři??

jde mi o to poukázat na disproporci mezi diskusemi se živými lidmi, kdy už nikdo pravolevě nepřemýšlí, všichni politici jsou házeni do jednoho pytle a diskusemi nicků, kdy se najdou horliví zastánci modrých ptáků i oranžových růží a koho ještě, schopní se do krve dohádat s oponenty, která strana je větší smetiště. To je vše. A když diskutuji, tak zcela bez politické příslušnosti. Neboli nevěřím nikomu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik