Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé srovnání :)

1 1
možnosti
JP

To je dost překvapivé srovnání a není úplně "mimo", i když ne ve všem souhlasím,

zajímavý. Tak zas příště......R^

0 1
možnosti
Foto

J93a81n 89R25ý68z40n17a54r

17. 2. 2013 23:12

R^! Možná je odvaha být řadovým občanem, zplodot děti a denodenně pro ně vytvářet zdání jistoty..... ale četl jste Alchymistu od Coelha?

...

Kdo se vzdá hledání svého osobního příběhu, tak vpodstatě zahodil svůj vlastní život

1 1
možnosti
Foto

To zní velmi pateticky a duchovně. Na konci Alchymistova "hledání svého osobního příběhu" je ovšem velmi hmotařský "hrnec zlaťáků". Ve skutečnosti ono hledání osobního příběhu bývá velmi egocentrické.

0 0
možnosti
MD

Zajimava a zastaveni se hodna paralela i kdyz ne uplne presna. I pro me ma tento film osobite kouzlo. Zacatek clanku dobry, jen nektera srovnani a zavery v poslednim odstavci mi uplne nesedi. I mezi sedmi statecnymi byly rozdily v osobnostech. Tam byl

vetsi prostor pro presnejsi vyjadreni vasi myslenky, nebo se tomu vyhnout a postavit zaver bez nekterych srovnavani. Jinak za paralelu a praci s ni karma.

3 2
možnosti
Foto

Měli dále štěstí i v tom, že neměli ve svém středu nikoho, kdo by jim vnucoval, že mají mezi sebou soutěžit a konkurovat si a že kouzelná ruka trhu zvýší jejich výnosy a životní úroveň.

2 9
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik