Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Když se podíváte, jak informuje o dění v ČR veřejnoprávní televize, tak se nedozvíme, jak řeší politické nebo ekonomické problémy Slovensko, Polsko, Maďarsko nebo Rakousko. ČR je v jejím zobrazování reality jakýsi izolovaný ostrov, který jde svou vlastní průkopnickou cestou, jako by okolní střední Evropa neexistovala. Proč, když veřejnoprávní televize nemá soukromého majitele, ale řídí je Rada zvolená všemi politickými stranami? Chápu to u "pravicových" šéfredaktorů/vydavatelů MfD a LN, ale u ČT to moc k pochopení není .

0 0
možnosti
JS

J29a78n 70S90m52e43t66a95n80a

30. 11. 2012 5:38

Asi tu budu muset lidem trochu otevřít oči.. Ve zkratce, protestuje se po celé evropě. I u nás se zvonilo, nebo se stálo před ambasádou pro propuštění dvou údajných špiónů. Jelikož má Polsko desetinásobně více obyvatel než ČR, tak se tam prostě ta tlupa sejde větší. Nedá se podle toho tedy posuzovat, zda je protest zásadní či nikoliv. Pro lidi z ČR, kteří pořádně ani nevytáhnou paty je i protest čítající pěti tisíc lidí velkou událostí. Uvedu ještě jiný příklad a ten je daleko masovější. V Turecku jsem byl přítomen na protestu, který čítal odhadem neuvěřitelných 4,5 milionu lidí. V případě ČR by se jednalo o jednoznačnou revoluci. V případě Istanbulu dle neoficiálních čísel šlo o cca. jednu pětinu obyvatel Istanbulu! Záměrně mluvím jen o samotném Istanbulu a né celém Turecku. Z mého pohledu to bylo něco neuvěřitelného, nic podobného jsem v životě neviděl. Z pohledu Tureckého? Nic, pro ně je to uplně normální a ani se nad tím nepozastavují, tak jako u nás při zvonění v Budějovicích.

2 0
možnosti
JS

J65a29n 19S95m77e35t36a95n75a

30. 11. 2012 6:13

A když budeme mluvit o tomto protestu - Protest musí být veden poklidným způsobem. Pokud budou protestující házet světlice a níčit okolí (což značí přítomnost celosvětově vyhlášených Polských hooligans), pak neexistuje nic jiného, než zásah. Tady jen pro ukázku, co takový nezkrocený polský hooligans (doplněný ruskými hooligans) dokážou udělat za bordel. http://www.youtube.com/watch?v=D_sZUWqxXj8 Pro autora článku: Každý článek o protestech mě zajímá, ale daleko podstatnější by bylo seznámit nás s tím, kdo se jich účastnil a celé to vzít pěkně objektivně do hloubky. Názor po té musíte nechat na lidech, kteří to po Vás čtou. Vytrhané věci z kontextu a naprostá neznalost této problematiky, tím bych definoval tento článek. Takovej Brouk Pytlík, který všude byl a všechno znal tak nějak v základech.. ;) Berte to však jako pozitivní kritiku. Poradím Vám. Vyražte se podívat na protesty po evropě. Pak pochopíte, proč vůbec nestojí za to psát o tomto bezvýznamném protestu.

1 0
možnosti
JK

O polské objektivitě mi nemusí nikdo nic povídat, prohledávám denně jejich tisk a kritický článek vůči EU tam absolutně nenajdete.

Ale k zdejšímu článku.... nějak mi schází informace, oč přesně v demonstraci šlo,  PROTI  čemu byla....? Že o tom dění informace nebyla, to je fakt sprosté. Ale u našich médií se už nedivím ničemu.  Ale abych se o to zajímala víc, ráda bych věděla, proti čemu vlastně demonstroali..

1 0
možnosti
JK

Tak jsem si to znovu prohlídla a poslechla a můj závěr je, že policie OPRAVDU zbytečně zasahovala. Proč ten průvod nenechali projít? Proč proti nim zasahovali? zbytečně rozjitřili náladu ! To by mě zajímalo, na čí rozkaz poliši vypochodovali... A každopádně jsem tam viděla transparenty - česky - Polsko bylo vždy nezávislé, nepoddané - neumím přesně přeložit - Polska niepodlegla.  A to může znamenat jediné - že proti poddanství - samozřejmě proti EU. O tom už nepochybuji... I tak mě to potěšilo, protože neustále hledám nějaký polský kritický postoj vůči EU a v ofic. zdorjích - nula, nula, nic... Už jsem opravdu začla o Polácích pochybovat a věřit, že je většina souhlasná se Sikorskim, co tak leze EU papalášům do zadele....

DÍKY AUTORE !  Zlepšil jste mi náladu.

1 1
možnosti
RK

Uvedený případ (mlčení médií) se stal jenom u nás nebo i v dalších zemích ?

0 0
možnosti
Foto

Ty obrázky v textu nevidím.

0 0
možnosti
LP

Z článku není vůbec zřejmé, co se v Polsku tak zásadního stalo. Tedy co, kde se událo. Střetů s policií je dnes po světě den co den desítky, možná i více.  Pak jsou v článku určité spekulace autora, která jsou jen spekulacemi. Na tom ale seriózní novinářská práce nestojí.

4 5
možnosti
RK

Jste asi problém s chápáním. Nejde ani o to co se stala, ale o to, že nás o tom média vůbec neinformují, to je ten problém. A to není rozhodně poprvé.

2 1
možnosti
Foto

P75e91t95r 49H39a46h57n

18. 11. 2012 17:13

Je dobře, že se konečně někdo staví proti EU jasně a transparentně. Horší systém tu ještě nebyl.

9 6
možnosti
Foto

Já bych ČT omluvil. Nejbližší redakce Polsku je ta ostravská, jenže ten jejich štáb odcestoval do Izraele s kolegou Olšerem. O důležitosti a přínosu oné dovolené za peníze daňových poplatníků viz Olšerovy blogy...

6 1
možnosti
JM

Olšera moc nemusím, ale z Vaší závisti se mi zvedá žaludek.

3 6
možnosti
RK

Vážený pane, tak prolhaný jste především Vy, když to prezentujete jako protesty proti EU. Tak nějak jste opomněl, že se nepokojů účastnili zejména fotbaloví chuligáni (Legia Warszawa, Jagiellonia Białystok, Wisła Płock, Lechia Gdańsk), dále pak členové různých ultrapravicových uskupení Obozu Narodowo-Radykalny i Młodzież Wszechpolska). Do toho se namíchali ještě antifašisté.

Skandovalo se např: "Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę!" "Precz z komuną!", "A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści!""Nadchodzi, nadchodzi, Marsz Niepodległości!", "Żołnierze wyklęci na zawsze w pamięci!", "Jestem dumny, że jestem Polakiem!", "Biało-czerwone to barwy niezwyciężone!", "Jedna Polska Narodowa!"

O EU ani zmínka.

Pokud neznáte národní smýšlení Poláků, tak si laskavě nedomýšlejte. Jsou to asi takové nepokoje, jaké u nás máme na 1. máje.

13 18
možnosti
VK

Vidim ze informace mate predevsim z onoho blesku. Tak ja jen prelozim z Polstiny..

Jednou srpem, jednou kladivem, rude lumpy, Pryc s komunismem, A na stromech misto listi, budou viset komunisti, Prichazi prichazi, pochod nezavislosti, Jsem pysny ze jsem Polakem, Bilo- cervena, to barva vitezu. Jedine narodni Polsko...Mate snad nenakou namitku proti temto heslum? Byl to pochod proti EU, a vsechna tato hesla to dokladaji, i kdyz to slovo se tam moc nenachazi, ovsem bylo tam i skandovani presz z unia. To jste ale radeji videt nebo slyset nechtel.

21 7
možnosti
VK

Sledoval jsem informace o techto udalostech na polskych televiznich a zpravodajskych portalech. Bylo to uzasne. Z ceskych se o tom zminil paradoxne pouze blesk, a to jeste napsal, ze nackove delali vytrznosti. Jinak v Cesku ticho po pesine. Pro doplneni uvadim, ze minuly rok se podobne demonstrace zucastnilo 15 tisic lidi a v nedeli tam podle pozorovatelu bylo vice nez 20 tisic. Nabizi se otazka, kdy se ozvou lide v Cesku?

8 4
možnosti
VS

No na to, ze je Polaku 40 milionu je to vskutku epochalni ucast, dokladujici jednomyslne vsepolske odsouzeni EU.

4 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik