Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

molefly

14. 8. 2011 9:05
Tonkinsky zaliv

"incident v Tonkinském zálivu, který se nikdy nestal,"

To jako myslite vazne??? Incident v Tonkinskem zalivu totiz obsahuje 2 incidenty. Prvni byl 2. srpna 1964 , kdy byl napaden USS Maddox 135patou severovietnamskou terpedovou skvadrou a druhy incident byl 4. srpna , kdy spatne vyhodnoceni radarovych signalu doslo k vystrelum na "nepriltele" , ktery tam nebyl. Tento incident vedl k rezoluci "Gulf of Tonkin Resolution" , ktera byla odpovedi na utok z 2. srpna a UDAJNYM utokem z 4. srpna. Takze se nikdy netvrdilo ,ze druhy utok byl pravdivym , ale jen UDAJNYM. Prvni utok byl utokem skutecnym, odehrala se namorni bitva v ktere Maddox vystrelil 280 delostreleckych granatu a F-8 Crusader se podilela na utoku a 3 vietnamske torpedorovci byli poskozeny a zahynuli 4 vietnamsti namornici. Ve skutecnosti je jedno jaky byl druhy utok, prtotoze ten prvni byl skutecny a tim padem rezoluce opravnena a proto se take v te rezoluci uvadi " alleged " = UDAJNY.

0 0
možnosti
A

absolutníXpuch

30. 7. 2011 10:42
Lidé

kteří toto obhajuji nevěří ve svobodu a demokracii! Nixona položili dva novináři s jedním poldou! V té době byly USA ve válce a stál proti nim východní blok ještě plný sil! Opravdu si myslíte, že kdyby na tom bylo něco pravdy, tak by Americký národ jenom bučel na facebooku? Jinde zase píšete jestli Obama nařídí vyšetřování nebo ne http://moucka.blog.idnes.cz/c/202604/Naridi-Obama-nove-vysetrovani-utoku-z-11-zari-2001-Ovsem-ze-ne.html, ale to je proti sobě! Právě mu republikáni neschválili zadlužení na celý rok! Myslíte si, že kdyby měl něco na Bushe tak by mu to neodhlasovali?

Lidské dějiny nejsou dějinami spikleneckých teorií, ale skládačkou chyb a omylů jednotlivců i kolektivů! Některé chyby se ovšem projeví třeba za pár desítek let!

0 0
možnosti
JP

John Pitralon

30. 7. 2011 12:57
Re: Lidé

Podívejte Nixon byl donucen odstoupit kvůli Watergate. Ale jeho předchůdce Johnson, který zodpovídá za vykonstruovaný incident v Tonkinském zálivu, nebyl potrestán. Po 40 letech byly odhaleny dokumenty dokazující, že Tonkinský záliv byl podvod. Žádná země jaksi nebude věšet své prezidenty uprostřed války.

-

Samozřejmě, že Američani jen tak nebručí na facebooku. Ono se v USA děje mnohé, ale je to skryto za docela důslednou mediální clonou. Bez internetu by nebyla žádná šance se něco dozvědět.

9/11: Explosive Evidence - Experts Speak Out, Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=aEGGNbgwjAg

0 0
možnosti
JU

Nubby

29. 7. 2011 21:10
Premyslim, jak to nazvat...

...myslim,ze nejvice to vystihuje slovo "komicke" ;-)

0 0
možnosti
MMS

Miflonides

29. 7. 2011 21:05
Ty jo!

Souhlasím -  ostatně,

proč se nepodívát na můj  blog ? (sedlak008. blog.cz), Vím, či přinejmenším  tuším,  jiný názor že na svět než  já máte. Vaše „Země, jejíž populace byla vycvičena, aby akceptovala slovo vlády a

umlčovala ty, kdo to zpochybňují, to je země, která v budoucnu už nemůže mít

žádnou svobodu"?

Jo, stokrát  jo! Dobře řečeno, ty jo!

0 0
možnosti
O

oooo

29. 7. 2011 20:59
To se dá léčit

Teď už mi na diagnózu stačí půl prvního odstavce. Paranoia, grafomanství.

0 0
možnosti
JM

JardaM

29. 7. 2011 21:22
Re: To se dá léčit

opět pozdravujte paní doktorku Tydlitátovou :-)

0 0
možnosti
B

bajo.ano

29. 7. 2011 20:45
Autore, klídek

možná se tak za padesát let lidi dozvědí pravdu :-P možná

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik