Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

Faustino

13. 2. 2012 23:27
"Film byl natočen ..."

Měl byste se seznámit s encyklikou Pia XI. Vigilanti Cura.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

13. 2. 2012 21:56
židé to mají jednoduché

mesiáš přijde a bude vládnout, vybuduje znovu Chrám a znovu se objeví deset ztracených izraelských kmenů, přestanou války a lev bude líhat s beránkem, Ježíš to nenaplnil ergo dle židů to není jejich mesiáš ale je to prorok

1 0
možnosti
VI

Vlad IV

14. 2. 2012 22:36
Re: židé to mají jednoduché

A gojové budou jejich otroky......

P.S. Ježíš není podle nich rozhodně prorok,ale rouhač který se v pekle vaří ve výkalech!

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 2. 2012 13:56
tohle je složité

Podle   dalších předpovědí ze Starého Zákona měl Mesiáš nejen přijít,ale rovněž zemřít na kříži..A pokud by to nestačilo,Jan už  když ho křtil pravil„Hle, beránek Boží, který snímá hřích světa“.

Takže Židé museli být skutečně na rozpacích.některé předpovědi Starého zákona vyznívaly tak,že přijde Mesiáš a s boží silou porazí nepřátele Židů(jako už někteří vyvolení před ním).Ale jiné předpovědi ukazovaly,že Mesiáš přijde jako Beránek Boží,který se nechá obětovat. aby tím vykoupil jejich hříchy.Což odpovídalo chování Ježíše. Svou rolí  židovští velekněží vlastně pomohli splnit jeho poslání-udělali jen  a právě to co bylo předpovězeno.

Otázka je co se mělo dít potom.Mnozí,křesťané i Židé,věřili že okamžikem kdy vyřkne na kříži své "Dokonáno jest", dojde k přijetí oběti  a Kristus se ihned vrátí na zem jako její svrchovaný vládce a vykoupí své věřící.Což se nestalo,  jak další a další generace věřících čekaly na jeh druhý příchod,musely se nějak vyrovnat s otázkou proč ještě nejde.

0 0
možnosti
F

Faustino

13. 2. 2012 14:01
Re: tohle je složité

Iz 7,14 "Proto vám dá znamení sám Panovník: Hle, dívka počne a porodí syna a dá mu jméno Immanuel."

Narodil se prorokovaný Immanuel?

0 0
možnosti
I

intago

13. 2. 2012 13:23
to nejde

druhý příchod nelze z bible vyčíst. Moc lidí se o to pokoušelo, udělali si jen ostudu, která se přenesla i na křestanství.

Doporučuji vám jinou, daleko důležitější věc: Víte, že materialismus je vědecky vyloučen a idealismus potvrzen? Umí to kvantová mechanika

http://cs.wikipedia.org/wiki/Kvantov%C3%A1_mechanika

Prostě vše je z Vůle Základního pole, což je vědecké synonymum Boha8-o

Hmota, prostor, čas vlastně neexistují, jsou to jen ideje. Lze to experimentálně potvrdit.

1 0
možnosti
PH

petrph

13. 2. 2012 14:09
Re: to nejde

Ale to snad né, vlnění přeci nejsou ideje. Na to aby mohl vzniknout myslící subjekt s vlastními idejemi toho musím být materiálního strašně moc. Cogito ergo sum,jak dovodil Descartes.:-)

Protože kvantová teorie umožňuje určitý  matematicky (ale ryze teoretický)  popis stavů na mikromolekulární úrovni, nic víc, a nedává žádné odpovědi ani důkazy o tom  jak a jakým způsobem mohly vzniknout vyšší, ba dokonce živoucí a inteligentní subjekty - ať už tedy náhodně (tedy materialisticky), či působení Boží silou (tedy ideologicky).

0 0
možnosti
O

OliveraKatarina

13. 2. 2012 13:10
Chlape, takové starosti bych chtěl mít.......!!!

:-P:-P:-P

0 0
možnosti
JM

JardaM

13. 2. 2012 13:40
Re: Chlape, takové starosti bych chtěl mít.......!!!

A ván to nepřijde zajímavé, jaki se mezi sebou mydlí dvě náboženství, která mají stejný morální a filozofický základ a ta skutečnost, že přijetím závěrů vlastních proroků by se jedno mohlo rovnou zrušit? Historie umí být vzrušující

1 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik