Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

komasix

20. 7. 2011 9:38
madebythefire

za PLZEŇSKOU))) kapelu madebythefire děkuji za postřeh a uznání, moc nás to těší.

Jinak - ač nepatříme mezi festivalovou kapelu musíme uznat že Colours byl snad nejlepší festival se kterým jsme měli tu čest - rozhodně po organizační stránce. Nezvykle příjemné prostředí areálu a vůbec všechno a tak... Naneštěstí jsme se naprosto kryli s naší oblíbenou Vltavou, takže jsme našeho favorita festivalu propásli, nicméně věřím, že si každý našel aspoň trochu to svoje. Tak snad zas někdy na slyšenou.... (v nejlepším případě za rok tamtéž)

0 0
možnosti
JH

jah

19. 7. 2011 21:19
Myslim, ze zase takova hruza to letos nebyla :-)

Mam dojem, ze to byly standardni Colours, ktere jsou porad jeste z tuzemskych festivalu na hodne dobre urovni, jen jsem byl po 4 dnech utahany a mel pocit, ze mi sem tam neco uniklo... Ja osobne jsem byl spokojeny s: J. Bang+Molvaer, Swans, Keita, Grinderman, Sam Karpienia, The Horrors, Sváteční pop, Dva... S tou Santigold to taky nebyl spatny tah, zase uplne jina dimenze, ale ani hudebni kritici se moc neshodli :-) Souhlasim, ze Pohoda muze byt "v pohode", mrknete na katovicky OFF - ale loni tam byly hajzliky v daleko horsi kondici nez na Colours, drahe obcerstveni, ktere se nemohlo konzumovat u podii, ale jen ve spec. zone, ale program, alespon pro me, SPICKOVY. Kdyz se bavim o Colours s kolegy v praci, tak ti maji uplne jine preference a videli / slyseli uplne jiny festival. Taky bych si dovedl predstavit uplne jinou dramaturgii, byla by vice experimentalni, ale to by prislo mene lidi a nebyly by to CoO.

0 0
možnosti
JM

JardaM

20. 7. 2011 16:39
Re: Myslim, ze zase takova hruza to letos nebyla :-)

To je na tom hezké, že hudba není exaktní disciplina a sto lidí sto chutí. Pro mně vrcholné ročníky byly 2006 a 2009, kdy tam bylo spoustan podle mně skvělé muziky.

Hodně muzikantů má jednu špatnou vlastnost, že jak dostanou do ruky nějakou krabičku, co něco dělá, tak zapomínají hrát a začnou krabičkovat a pak jsem alergický na takové ty taky muzikanty, co dělají takové to šmé na lidi, jakože "Něco kluci šmrdlejte, tvařte se, že je to dřina a já budu chvíli trpět, pak se postavím na hlavu a ukážu jim pindíka a to bude stačit. A bude škvára."  A mám pocit, že množství jedněch i druhých na letošních Colours přesáhl snesitelnou úroveň, třetím fenoménem bylo množství tzv. klubových muzikantů, kteří podle mého na open air festival nepatří, protože neutáhnou ten prostor (není každý Jon Anderson, že) a čtvrtým tzv. písničkářky, které sice určitě mají co říct (v textech), ale hudebně jsou všechny plus mínus modifikace Sheryl Crow i když to má jiný zvuk, protože jiné nástroje, jiné samply....

0 0
možnosti
G

gogo

18. 7. 2011 15:06
Dramaturgie Colours? Od Bacha po Vlacha...

Potvrdil jste moje pocity, ale ne z tohoto ročníku, ten jsem jaksi z "osobního protestu" sledoval jen z povzdálí. Na scetí se podle mne tenhle jinak báječný festival dostal už dříve. Většině jeho návštěvníků je to asi jedno, ale lidé vyhledávající trochu jinou než "hlavnědebilněproudovou" hudbu, jsou z toho smutní. Já byl dost smutný loni.

Chystám se na téma Colours něco napsat a jsem moc rád, že jsem si mohl přečíst vaši čerstvou zkušenost. Snad se paní Holušová, které si také nesmírně vážím, nad budoucností festivalu zamyslí a druhou desítku ročníků začne trochu z jiného konce.

0 0
možnosti
JM

JardaM

18. 7. 2011 15:41
Re: Dramaturgie Colours? Od Bacha po Vlacha...

Rozumím vám. Já byl loni na hraně, nakonec to převážili právě Vasarat, takže jsem jim ještě letos dal šanci

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik