Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tramp_007

16. 11. 2011 19:56
No pokud už mermomocí

chcete srovnávat Jakla s Havlem, tak si vyberte nějaký méně stupidní Jaklův text, pokud existuje. Takto jste mu mnoho nepomohl, spíš jste ještě více stupiditu textu upozornil. To jste ale asi nechtěl, že?

1 0
možnosti
JM

JardaM

16. 11. 2011 23:05
Re: No pokud už mermomocí

ale já použil pro srovnání přesně ten text co Tydlitátová, kterým ho ona shazovala a k tomu pro srovnání Havlovo dílko. O Jákla tady vůbec nejde. Jde o to jak bývalí chartisti vyrábějí kampaně proti těm, co jim stojí v cestě úplně stejně jako kdysi komunisti

0 0
možnosti
P

por.Dub

16. 11. 2011 16:18
Zdá se, že

obhajovat jednu nebo druhou stranu ne totálním  nesmyslem  !!  PROČ ??     Jedni i druzí tuto zem  morálně i hmotně drancují a  to již přes DVACET LET !!!!!     A, že  KLAUS  se nechal natočit při scizení pera. Blbého pera !!!!!!!      Je jasnou správou, že sme mu všichni ukradeni.

1 0
možnosti
OK

iacobau

16. 11. 2011 15:57
Potřeba najít nepřítele je stará jako lidstvo samo

V. Havel je člověk dobrých i špatných vlastností, podobně jako Klaus. Pokud mne inspiruje jeden více než druhý a pokud považuji jednoho za většího než toho druhého, není nutné k tomu vyvyšovat jednoho a hanit druhého (není totéž co vymezovat se vůči jeho myšlenkám). Jestli to dělají někteří lidé myšlenkově spříznění s Václavem Havlem nebo naopak s Václavem Klausem, pak je mi to líto, nemá to ani v jednom případě s pravdou a láskou nic společného.

PS: Jaklův text mi přijde otřesný, vedle toho Havlova hra se slovy a písmeny mi přijde nápaditější.

3 0
možnosti
OK

iacobau

16. 11. 2011 15:55
Potřeba najít nepřítele je stará jako lidstvo samo

Václav Havel je člověk dobrých i špatných vlastností, podobně jako Klaus. Pokud mne inspiruje jeden více než druhý a pokud považuji jednoho za většího než toho druhého, není nutné k tomu vyvyšovat jednoho a hanit druhého (není totéž co vymezovat se vůči jeho myšlenkám). Jestli to dělají někteří lidé myšlenkově spříznění s Václavem Havlem nebo naopak s Václavem Klausem, pak je mi to líto, nemá to ani v jednom případě s pravdou a láskou nic společného.

PS: Jaklův text mi přijde otřesný, vedle toho Havlova hra se slovy a písmeny mi přijde nápaditější.

0 0
možnosti
ZB

zberanek

16. 11. 2011 15:21
Prašť jako uhoď

Ano, pravdoláskovci spáchali mnoho špatného v Česku, ale Klausovci si s nimi vůbec nezadali, Klaus je spoluodpovědný za ekonomický marast v Česku. Jen mi záhadou proč se tyto dva tábory tolik nenávidí, vždyť oba tolik tak negativně ovlivnily životy mnoha Čechů.

4 0
možnosti
JM

JardaM

16. 11. 2011 15:28
Re: Prašť jako uhoď

souhlas

1 0
možnosti
K

KMirjam

16. 11. 2011 15:17
Lež a nenávist

Ano, mam rada pravdu i lásku. Nemohu za to, že někdo miluje lež a nenávist, jak implicitně i expilicitně vyznívá. Okrajově, pane, nemohla jsem reagovat na Vaši odpověd z minuleho blogu, kdy jste mne označil za dceru pí dr. Tydlitátové. Jenom Vas chci upozornit, že nejsem dcera ani jakkoli příbuzná, ujasněte si nejprve, o čem píšete, ano? Cožpak si myslíte, pakliže se její dcera jmenuje stejně jako já, že všechny jmenovkyně jsou její přízeň? Potom všechny tyto články totiž vyvstávají ve zvuku zřejmě Vašeho kreda: o lži a nenavisti. Nevím, proč slovo "pravdoláska" takhle vstoupilo do povědomí občanů v hanlivem slova smyslu. Ale čtouc Vaše články, rozumím: je to jenom lež a nenávist.

2 0
možnosti
JM

JardaM

16. 11. 2011 15:26
Re: Lež a nenávist

Pravda a láska zvítězila mnohokrát. Zejména při bombardování Srbska, což váš guru tak vehementně obhajoval. US army si v Kosovu postavila základnu, do čela té země dala vraha, drogového dealera a kupčíka s lidskými orgány Hashima Thaciho a Madla (kámoška VH) si pomohla ke kapitálovému podílu v kosovském mobilním operátorovi. To nevíte nebo to nezapadá do vašeho konceptu pravdy a lásky a tak to podvědomě vytěsňujete, aby neutrpěl obraz vašeho milovaného exprezidenta?

2 0
možnosti
G

Gašpo_2

16. 11. 2011 15:16
Bohužiaľ musím poznamenať

že servilné sú oba tábory.:-P

Ono fanklub pána Klausa tiež nemá mnoho spoločného so zdravým rozumom.

Niektoré jeho názory skutočne beriem, ničmenej jeho nazvime to "tolerancia" ku korupcii ( aby som starého pána neurazil ), či krátkozraké chápanie krízy ako takmer výlučného dosledku existencie EU, alebo zarputilé hlásanie starobilých myšlienok, že trhy všetko spravia...

Pán Klaus tvrdí, že za krízu može nadvláda politiky nad ekonomikou. To je v poriadku, ale zamyslieť sa nad tým, čo ovláda politiku, to už je mimo jeho "bezpečnú" zónu. To už patrí do kategórie "nešťastných nálad vyvolávaných médii".

Záver: Obdivovatelia Klause nie sú o nič lepší než obdivovatelia Havla. Trpia spoločnou potrebou strkať svoju hlavu tam, kde končí chrbát a ešte nezačali nohy.;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik