Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

11. 6. 2011 0:20
Nechte si ty mystifikace

Za socialismu si republika svou pozici v žebříčku zemí podle ekonomické vyspělosti podržela, i v obtížných podmínkách embarga a studené války. K propadu došlo až v důsledku privatizačního puče a nastolení kapitalismu.

Zpludrovaná, zchudlá, zaostalá, vyčerpaná a demoralizovaná je země teď, po 22 letech "svobody a demokracie".

0 0
možnosti
JM

JardaM

11. 6. 2011 9:24
Re: Nechte si ty mystifikace

Nevím, kolik je vám let, ale já si pamatuji něco jiného. a co se týče nízké morálky, tak vy si myslíte, že to je důsledek současnosti? Takový hejtman moravskoslezského kraje Palas je kovaný bolševik. Nemá žádné zábrany, žádnou etiku - tak ho soudruzi vychovali.

0 0
možnosti
C

carolusI

10. 6. 2011 17:48
.

R^R^

0 0
možnosti
OU

10. 6. 2011 15:59
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JM

JardaM

10. 6. 2011 16:15
Re: Židi, celkem asi 285 000 jich bylo na území Československa

Víte já nedělám rozdíl mezi Čechem a českým Židem. Všichni byli občany jedné země. A záměrně jsem počítal jen s ČR spolu se Slovenskem je to číslo ještě vyšší, ale Slovensko náš úděl odmítlo nést a šlo raději do kolaborace s tím, že si své židovské spoluobčany deportovalo ochotně samo.

0 0
možnosti
JV

JayVandermark

10. 6. 2011 15:44
Subjektivní názor

Váš článek nelze brát jinak než jako subjektivní názor. Nedávno jsem viděl film Habermannův mlýv, který je podle mne zpracován celkem objektivně. Poukazuje na to zrůdnosti obou národů v té době. Možná by jste jej též mohl shlédnout.

0 0
možnosti
JM

JardaM

10. 6. 2011 15:56
Re: Subjektivní názor

Viděl jsem, velmi kvalitně zpracované téma, nemyslím, že je můj text jakkoli v rozporu s tímto filmem. Já vraždy na Němcích neobhajuji. Jen se pokouším poukázat na dobovou kauzalitu (což je vidět i v Habermannově mlýně: Určité věci by se nestaly, kdyby nedošlo k okupaci) ale hlavně mi jde o to, že jsou zde médii prosazovány určité tendence, které dle mého názoru nejsou v pořádku.

0 0
možnosti
P

pyuiot

10. 6. 2011 14:28
Zlocin,at je z jakekoliv strany

by mel byt potrestan,

0 0
možnosti
JM

JardaM

10. 6. 2011 14:30
Re: Zlocin,at je z jakekoliv strany

V tomto s vámi souhlasím nicméně ten článek je trochu o něčem jiném.

0 0
možnosti
PH

petrph

10. 6. 2011 14:18
je to sice tak

Ale idnes za to zase tak nemůže. idnes pouze přináší aktuální informace, nikoliv úplný stav naši historie. Čili, z pohledu aktuálnosti těch informací, když v nějaké obci medializují vzpomínku na Němce zabité nebo vyhnané Čechy , nebo žádají i vyšetřování, idnes o tom informuje. Pokud by naopak Češi v některých obcích vzpomínali na své  padlé, popisovali zločiny fašismu,stavěli pomníky a žádali vyšetřování a potrestání fašistických zločinců, určitě by o tom informovala taky.

Jenže to se pohříchu neděje, Češi na to vzpomínání a oslavování nejsou a už i ty pomníčky padlých rudoarmějců zarůstají mechem..:-(

0 0
možnosti
JM

JardaM

10. 6. 2011 14:29
Re: je to sice tak

Možná máte pravdu, ale ten článek o mrtvých Němcích neodkazuje na žádné čerstvé události kolem této historie. Pomníček, který tam nechali Němci vztyčit byl umístěn v roce 1992. To je už 19 let. Jediná vazba na dnešek je červen 42. Myslím, že je to cíleně vytahované bez konkrétní aktuálnosti

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik