Pár slov ke "kauze kraxna"

Je to sotva pár minut, co jsem dočetl článek o tom, jak jeden uživatel vyhrožoval správci fór na idnes.cz panu Patriku Bangovi. Ač sám do diskuze nepřispívám a ani je mnohdy nečtu, teď jsem udělal výjimku.

Ponechme stranou polemizování o duševním stavu odsouzeného Martina Kubáka alias „kraxny“. Ten člověk to evidentně nemá v hlavě v pořádku a panu Bangovi s vůbec nedivím, že reagoval tak, jak reagoval. Na jeho místě bych to udělal taky. Podle vyjádření jiných uživatelů, dá-li se jim věřit, je onen „kraxna“ urážel rovněž nevybíravým způsobem.

Co mě ale opravdu zarazilo, je přístup ostatních. Vždyť minimálně půlka pod článkem diskutujících se Kubáka div nezastává. Dočetl jsem se o tom, že si pan Banga výhružky snad i zasloužil za to, jak maže příspěvky. Copak jste, lidi, stejně primitivní jako pan Kubák? Jak říkám, nepíšu do diskuze, ale i kdyby pan Banga překračoval pravomoc cenzora, tak to není důvod mu vyhrožovat smrtí.

Jiný člověk zase tvrdí, že pan Banga nechápe smysl pro nadsázku a vtip. Upřímně, chtěl bych vidět vás, pane, jak byste se choval, kdyby vám denně chodily e-maily, kde vám nějaký primitiv vyhrožuje čím dál víc a ostřeji, že vám povraždí rodinu. Taky byste to nebral na lehkou váhu, věřte tomu. Tohle je trestné, i kdyby mělo jít „jen“ o legraci, tak se, prosím, nad sebou trochu zamyslete.

Co mě ale dostalo daleko nejvíc, jsou názory jistého „Psychora“. Ten člověk musí být buď puberťák, co vzhlíží k odsouzenému Kubákovi jako ke vzoru, či se s ním dokonce zná a přátelí, nebo jde o provokatéra, který se ukájí nad tím, když někoho může svými hloupými názory vyvádět míry. Jiná varianta neexistuje. Napsat, že Kubákovy výhružky jsou v pořádku a odvolávat se na svobodu slova a Listinu základních práv a svobod je v tomhle případě úplně mimo. Copak si, Psychose, neuvědomujete, že tohle už je omezování osobní svobody? To jste opravdu tak jednoduchý primitiv a nebo se snažíte zviditelnit, protože v normálním životě jste nikdo? Každý normální člověk chápe, že výhružky a svoboda slova k sobě prostě nepatří.

Možná vám tento článek přijde trošku útočný, ale tohle je prostě můj názor. Zastávat se primitiva, který vyhrožuje někomu jenom za to, že má na diskuzi smazaný účet, je naprosto nelogické, hloupé a řadí vás to na stejnou úroveň jako odsouzeného Martina Kubáka. No, možná by nebylo od věci, kdyby si vás policie taky trošku proklepla. A nebo kdyby vám tam taky smazaly všechny účty, co tam máte. Na škodu by to rozhodně nebylo.    

Autor: Martin Moucha | úterý 10.5.2011 15:56 | karma článku: 21,71 | přečteno: 2874x
  • Další články autora