Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Ještě jsem neměla dočteno a už jsem dala karmu. Ano, ano, ano! R^

0 0
možnosti
ŠM

když jsem doma nechtěně provalila,že mi matykář dal lepáka, dostala jsem dalšího....abych pana učitele nerozčilovala...když oukám na filmy Páni kluci nebo Obecná škola, tak tu rákosku bych dnešním kantorům do ruky vrátila..., úctu a autoritu si budou muset vyzískat sami....když k nim rodiče své děti nevedou....

1 0
možnosti
JN

J84a83n 24N79o67v55á75k

16. 4. 2014 11:32

V Obecné škole nebyla tou "zbraní" rákoska, ale přístup učitele Hnízda, který uměl poutavě vyprávět o tom, co chlapce (a děvčata ;-)) zajímalo.

4 0
možnosti
JN

J90a18n 25N29o49v62á20k

15. 4. 2014 20:10

Já jsem měl to štěstí, že jsem vždy mohl dělat jen to co mě baví. Díky tomu jsem vždy v tom co jsem dělal došel až na vrchol. Nikdy mi nikdo cestu předem nelajnoval. Nikdy mě nikdo do ničeho nenutil. Moje výchova byla na základě nabízení alternativ a následné podpory. 

Určitě spadám do kategorie "neposlušných spratků". Díky bohu za to.

3 0
možnosti
DP

Ale článek se týká těch polobožských dětí, kterým rodiče cestu prorážejí bez ohledu na okolnosti. Těch rodičů, kteří se domnívají, že jejich dítě je dokonale, nedotknutelné a číslo jedna s absolutní předností v jízdě. 

Jste-li vnímavý, měl byste si to odvodit sám a nebýt zbytečně vztahovačný.

3 0
možnosti
Foto

K zblití ... a myslím ten článek.

Děti jsou jen naším obrazem a dnešní škola ... škoda slov - je odrazem doby. Většina učitelů nemá a také si nezaslouží žádnou autoritu ani respekt.

3 8
možnosti
JN

J95a89n 50N78o87v18á15k

15. 4. 2014 20:13

Většina lidí si nezaslouží respekt, přesto nemusí vymizet slušnost.

8 1
možnosti
JB

Rodiče si často nechtěji přiznat, že výchovu dětí nezvládají a pokud mají děti problém, tak rodič nehledá chybu u sebe, nechce si ji přiznat, ale raději, řekne, že je to chyba učitele. Zkrátka přenést problém na jinou osobu, jen ať je rodič čistý a za nic nemůže.

18 0
možnosti
PZ

Nevim jak se to stalo ze ucitele,uz vubec nemaji respekt.Muj rocnik 1970-79 jsme se museli k Ucitelum chovat uplne jinak.Ucitel prisel do tridy vsechny deti se postavily a okamzite zavrely pusu a kdyz NE tak bylo zle. A kdyz nekdo nedaval pozor a Ucitel na neho zavolal aby odpovedel hned byl v prusvihu. Me je lito tech dnesnich ucitelu.

9 0
možnosti
MS

Nesouhlasim, jsem rocnik 1973 a pamatuji ze nekteri ucitele kazen meli, jini ne. Na stredni nekteri studenti posilali kantora i do haje. Vse je o autorite kantora, slaboch co nic neumi to jako kantor bude mit vzdy tezke.

2 1
možnosti
MD

můj otec řekl  třídní učitelce, klidně mu jednu střelte, bude li si stěžovat dostane ještě doma nášup, je pravda bylo to před 45 lety, ale řekl by to i dnes,no naši učitelé dnes by nemohli učit,jeden co nachytal zlobit,tak po přestávce nakopl do pozadí, jeden po nás házel klíče a  ukazovátko,další vytahal za vlasy,přežili jsme a myslím že nás vychovali dobře

8 1
možnosti
KS

no to je ten omyl - právě díky tomuto hulvátskému chování těch komunistických hovad se rodiče dnes uchylují k tomuto druhému extrému, protože si třeba řekli když byli ve škole, že oni by se za své děti postavili... tak to tak dělají... jsou to prostě jenom dva extrémy a časem se určitě najde rovnováha - prostě těch 40 let se někde podepsat muselo... Když mě mamka popisovala, jak ji třeba učitel natrhl ucho, když něco provedla a on ji "popotahoval", tak být jejím otcem, tak bych tomu učiteli rozbil hubu.

2 0
možnosti
AJ

Protože většina rodičů těchto dětí nechce přijmout odpovědnost, nechce sama dospět.

Bojí se dítěti říci NE, nejsou ochotni dát dítěti od miminka řád a pravidelnost, protože by si sami museli chvíli něco odepřít a přizpůsobit se mu. Ale řád a pravidelnost znamená taky pevnou ruku. A snést trochu toho nespokojeného řevu, vytrvat. A přitom dát dítěti svůj čas, pár let.

Tak z malého dítěte vyrůstá tyran, ale vlastně za to ani nemůže.

16 1
možnosti
ŠB

Mohu na Vaši otázku nabídnout pouze svůj názor. IMHO důvod proč se z dnešních dětí stali polobozi, je v jejich rodičích. Nevybavuji ze svého života, že by nějaká skupina lidí byla v mém dětství tak protežovaná, ve smyslu musíš  poslouchat a respektovat, jako učitelé. Přitom si na základě svých zkušeností musím přiznat, že málokterý učitel si takový respekt zasloužil a to jak po odborné tak i po lidské stránce. I celkový vztah k vzdělávání je u rodičů redukován na "jaké jsou známky?" než "co jsi se naučil?" a k tomu samozřejmě systém trestů "špatné známky" jako negativní motivace.

Každý z nás si někdy v duchu říkal, že bude lepší rodič, než jsou ti mí a nebudu moje děti lámat jako rodiče mě. Částečně se podařilo, rodiče přestali na děti tlačit respektem k učitelům ovšem do druhé extrémní polohy tj. naprostým despektem. Nijak se ani nezměnil přístup známky vs. vědomosti. Školství jako takové se také nezměnilo a to i přesto,  že ztratilo monopol na vzdělávání. V dnešní době lze informace lze získat snadněji a pohodlněji než ve škole bez nutnosti se podrobovat řádu. Takže se ani nedivím, že učitelé mají problémy jaké mají.

5 0
možnosti
MP

Ano, lze informace získat snadněji a pohodlněji. Ale jsou to informace, které si jednou přečtu a zapomenu. Je to něco jiného, než když se člověk musí učit a připravit na nějakou zkoušku. Ty informace pak člověk jinak zpracovává, když se je musel naučit a hlavne musel při zkoušce mluvit.Učení, mluvení a pak praxe. Jen to člověka někam posouvá.

5 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8873x
Novinář - aspoň tak to měl 14 let napsané ve smlouvě s redakcí MF DNES. Začínal tam nedělními službami při druhé fotbalové lize, končil sloupky ve čtvrtečním magazínu, který osm let vedl.

Seznam rubrik