O Berdychově triku a rozchodu Hlaváčkové s Hradeckou

Dnes asi moc čtenářů neposbírám, ale člověk má psát o tom, co ho baví. A u mě je to teď po dva týdny tenis. Těch témat je docela dost.

Caroline Wozniacká a její oblečení letos v Paříži.

1. Návrháři tenisových oděvů pro letošní Roland Garros zešíleli. A zástupci jednotlivých značek jsou z toho v sedmém nebi - o oblečení se letos mluví stejně jako o ošklivém počasí nebo vyřazení Sereny Williamsové. Bílí tenisoví gentlemani z minulého století se asi obracejí v hrobě - samé květinky, oranžová, růžová, někde už to jsou spíš bikiny než oblečení na tenis.

Kdyby třeba vypadli, můžu si Tomáš Berdych a Agnieszka Radwaňská vzít do ruky margaritu, za druhou ruku se chytnout a vyrazit spolu na plážový mejdan. Jejich květinové oděvy vzbudily asi největší ohlasy. Prý tohle na tenis nepatří. A mně se to líbí. Alespoň je to vkusné. A marketingově je to naprosto geniální tah. Bravo. Hůř dopadli jiní, ukázku přikládám.

2. Šílenství tenisových návrhářů konkuruje pro tuto sezonu snad jen rozhodnutí Andrey Hlaváčkové rozejít se ve čtyřhře s Lucií Hradeckou. Byť jeden z důvodů může znít celkem rozumně - chce hrát se svou nejlepší kamarádkou Lucií Šafářovou. Jenže vrcholový tenis je práce, ne zábava. Je to zdroj obživy a vydělávání peněz. Kamarádství patří do baru, ne na kurty. Je sice hezké si o výměně stran na lavičce říct pár vtipů a popovídat si, ale ještě hezčí je na konci turnaje zvednout nad hlavu pohár. A netvařme se, že tenis se hraje jen pro poháry - taky převzít šek s odměnou.

Tenis je krutý sport. Neplatí v něm, že když si k sobě vezmu lepší singlistku, budeme hrát líp i v deblu. Sehrát se může trvat měsíce i roky. A třeba se to Šafářové s Hlaváčkovou jednou povede, mám je rád a přeju jim to. Zatím jim to ovšem nejde, vypadávat v prvních kolech nebyla zvyklá ani jedna z nich. Ale samozřejmě - pokud jsou obě spokojené, je to čistě jejich věc a fanoušek (jako já) si může říkat, co chce.

3. Mimochodem, brzy je tu Wimbledon. Ten bude zase bez květin, bílý, zato s odměnou téměř milion korun za vyřazení v prvním kole. Což mnohé pobuřuje. Ale k tomu až během toho Wimbledonu...

Autor: Martin Moravec | čtvrtek 29.5.2014 8:45 | karma článku: 28,99 | přečteno: 2763x