Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Koukam, to je v Cine ve srovnani s Hong Kongem vlastne uplna pohoda :-). Mimochodem, Australie mela neco dost podobneho jako Hong Kong. Sice Australane mohli pricestovat do Evropy, ale nemohli odjet z Australie.

trochu mne prekvapilo, ze by denne jezdilo do Hong Kongu 2000 Cinanu z pevniny, kdyz se zpet nemohou vratit jinak nez s dvoutydenni karantenou a tim padem "si odskocit do Hong Kongu" je dost zcestne.

Ted Australie "rozvolnuje", ale pokud si prectete podminky, tak jeste nerozvolnili ani na uroven Ciny. Ta mimochodem nikdy nezakazala prijezd svych obcanu a v Cine trvale bydlicich, jen to dost zkomplikovala. Ale jde to, prekracuji ted hranici do Ciny v dobe COVIDu potreti .

0 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavý článek , děkuji

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za přečtení

0 0
možnosti
KV

Pěkně napsáno a bez politického balastu, což se už dnes moc neví.

0 1
možnosti
ZB

A teď je otázka, zda to za záchranu těch cca 30 000 životů jen proti nám stoji? já myslím, že ne, ale fakt je, že v Honkongu to podporu obyvatel má.

1 0
možnosti
Foto

Mate pravdu, za záchranu těch 30tisic životu to určitě lidem stojí. Problémem je, ze není žádný plán, jak dal. Už i Austrálie a Nový Zéland upustili od politiky “nula covidu”. “Nula covidu” vyznává už jen Čína, Hongkong, Macao a Tchaj-wan. Hongkong byl z nich nejvíce propojen s mezinárodními trhy a výměnou. Mezinárodní izolace je pro Hongkong velkou ranou. Další otázka je, co se stane, až tu dorazí delta. Covid tu v porovnání s Evropou v podstatě nebyl a senioři odmítají ockovani...

0 0
možnosti
LJ

Ano, je to pro nás nepochopitelné. Na druhou stranu, pokud autorka píše tak obsáhlý článek, kde si vlastně stěžuje na přístup vlády Hongkongu, proč se neodstěhuje zpět do Čech, kde je to teď tak krásné? 8-o Sice za cenu cca 30 tisíc mrtvých, ale to už vem čert, že? :-/ BTW, co by tak paní Markéta radila vládě regionu Hongkong, který má "jen" cca 7000 obyvatel na km2? Stejně benevolentní přístup jako v ČR, která má v průměru hustotu 150 obyvatel na km2 (i kdyby vzal člověk jen Prahu, která má cca 2500, tak je to jen zhruba 1/3 Hongkongu)? :-P Takže jen takový, možná zajímavý, článek o osobním pocitu ukřivdění, jinak o ničem.

4 2
možnosti
Foto

Děkuji za Vás názor. Je skoda, ze jste můj článek nepochopil. O svých osobních pocitech v něm vůbec nepíšu. Snazila jsem se pouze zprostředkovat Vam některé zkušenosti lidi, které jsou možná rozdílné od těch Vasich.

2 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 523x
Více než 25 let jsem doma v Hongkongu. Píšu o životě tady z pohledu Češky v bývalé britské kolonii pod čínskou správou. A též o cestách i necestách po Asii a okolí.

Postřehy a obrázky z každodenního života na Facebooku na stránce "Byl jednou jeden přístav" @pristavHongKong

Seznam rubrik