Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

V Singapuru by mne vubec nenapadlo hloubat nad tim, jestli se jedna nebo druha dcera dostane v pohode domu, ale tam se tajfun a ani nic podobneho nevyskytuje.

A co se tyka voleb, system v Singapuru je nastaven tak, ze tam slavne vitezi People's Action Party a v principu nemuze vyhrat nikdo jiny. On totiz nikdo jiny nemuze kritizovat vladu, pokud by to udelal, tak pujde k soudu za nactiutrhani a protoze vlada vi presne, kolik ma dotycny penez, dostane od soudu pokutu, kterou nemuze zaplatit a tak vyhlasi bankrot. A bankrotar nemuze byt ze zakona volen. Jak proste. A aby bylo jasno, ja Singapur nekritizuji, mne se tam velmi libilo, bydlel jsem tam pres 12 roku, ale protoze nejsem singapursky obcas, tak mi do jejich systemu neni vubec nic. Je to jen konstatovani stavu. Hezky den.

0 0
možnosti
IL

I81v27a38n96a 50L67a75n18c38e

12. 10. 2021 13:01

Tak to opravdu padaly trakaře, chudák syn, jak je starý? Asi byh se ho bála pustit samotného na čtyřicetiminutovou cestu domů...

0 0
možnosti
Foto

Synovi prave bylo 13, takže je čerstvý teenager. Proto jsem tolik obav neměla. Ale ta paní s tema historkama o dětech spláchnutých vodou me dost vyděsila. Myslím si, ze hongkongské ministerstvo školství udělalo chybu, ze školu nezrusilo hned ráno. Mnohé rodiny bydlí na jiných ostrovech a proste pro ne není možné pro děti do školy během hodiny dojet. Obzvlášť když přestane fungovat veřejná doprava, jak se často za bouřek a tajfunu stává.

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 523x
Více než 25 let jsem doma v Hongkongu. Píšu o životě tady z pohledu Češky v bývalé britské kolonii pod čínskou správou. A též o cestách i necestách po Asii a okolí.

Postřehy a obrázky z každodenního života na Facebooku na stránce "Byl jednou jeden přístav" @pristavHongKong

Seznam rubrik