Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, děkuji za reakci.

Pro zajímavost - já jsem v červnu 1989 studovala v Pekingu čínštinu na tamní univerzitě. Těch lidí, co tam v té době také byli, znám asi více než Vy, ale nemám potřebu je počítat. V roce 2008 setkala i s jedním člověkem, který byl tehdy na Tiananmen jako příslušník čínské armády. Bylo moc zajímavé vidět i pohled z druhé strany.

Vaši manželku chápu. Není jednoduché o tom mluvit ani po tolika letech. A jak správně píšete, zážitky přímých účastníků, kteří v červnu 1989 v Pekingu byli, dnes v Česku ani v Číně to nikoho nezajímají. :-)

0 0
možnosti
PN

Dobry den. Zajimave je, ze manzelce, ktera se osobne ucastnila demonstraci v roce 1989, je to totalne ukradene. Stejne jako jeji spoluzaci z Peking Univerzity tam zadne mrve nevidela a ze by jich byly stovky ci tisice neveri. Ja tam nebyl, mam to jen zprostredkovane od lidi, ktere znam a co tam osobne byli. Verim jim vic nez novinarum, kteri to jeden od druheo opisuji.

Pro zajimavost, kolik lidi, co tam byli v 1989 znate vy? Ja asi 20. Dekuji za odpoved.

0 0
možnosti
Foto

A ještě jedno doporučení: pokud máte výhrady k novinářům, kteří od sebe navzájem opisují, doporučuji sdělit jim to přímo. Určitě to bude mít větší dopad přímo u zdroje Vaší frustrace. Já Vám v tom bohužel nijak pomoci nemůžu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 524x
Více než 25 let jsem doma v Hongkongu. Píšu o životě tady z pohledu Češky v bývalé britské kolonii pod čínskou správou. A též o cestách i necestách po Asii a okolí.

Postřehy a obrázky z každodenního života na Facebooku na stránce "Byl jednou jeden přístav" @pristavHongKong

Seznam rubrik