Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

To je neskutečné. Je vidět, že s jídlem roste chuť a pokud se vládě ustupuje, tak její schopnost vymýšlet šikanu obyvatel bobtná.

Docela se divím, kde jsou kovidisti a proč nevysvětlují, že tenhle typ karantény je pro zemi nejlepší. Je to přece JEN týden.

3 0
možnosti
Foto

Představa, že ve světě covid skončil, je bohužel lichá... Podobné poměry panovaly až do tohoto pondělí třeba i v Kanadě a pro neočkované platí vlastně v podobné míře i nadále. Rozdíl je jen v tom, že již za určitých podmínek mohou alespoň Kanadu opustit, což legálně dodnes nešlo!.. Při návratu je sice nečeká hotel, tento model zde již naštěstí opustili, ale povinná karanténa je 14 dnů, což při průměrném platu a ztrátě příjmu, pobytu v hotelu víceméně odpovídá.

1 0
možnosti
Foto

Já Vám rozumím a díky za pohled z Kanady. Ale píšu pro lidi v České republice, kteří mě vždycky poučují, že covid už skončil a že už nikoho nezajímá. U nás to bohužel tak není, tak jsem to napsala raději hned do úvodu, abych ukázala, že tady žijeme v trochu jiné realitě. I karanténa doma je pro nás dnes něco, o čem jen sníme...:-)

3 0
možnosti
IL

Je to co chteji, aby cizinci opustili Honkong. China nechce, aby jim jejich system rozvraceli rebelove. Vetsinou anglicky mluvici obyvatelstvo si pamatuje trochu jiny Honkong a svobodu.

0 0
možnosti
Foto

Mám dojem, že to tak je. Cizinci skutečně houfně Hongkong opouštějí. Opouštějí ho i mezinárodní firmy a mezinárodní neziskové organizace, které přesunují svá sídla do Singapuru, Malaysie nebo do Jižní Koreji. Nemusí to být ani motivované politicky - mnoho firem mělo v Hongkongu svá zastoupení pro celý region. Ale bez možnosti svobodně cestovat Hongkong ztratil svou výhodnou pozici efektivního servisního centra a zázemí pro práci v regionu.

Trochu jiný Hongkong si pamatují i místní obyvatelé, kteří v posledním roce také ve velkém emigrují, převážně do Velké Británie.

2 0
možnosti
VH

Nějak mi uniká smysl vašeho pobývání v Honkogu. Proč se nevrátíte do ČR? Já bych takhle žít nemohla.

2 1
možnosti
Foto

Chápu Váš názor, ale ne všechno se dá vysvětlit v krátkém článku. Dnes jsem se zaměřila na situaci karantenních hotelů a jsem ráda, že se mi snad tu podivnou realitu, ve které žijeme, podařilo popsat. Hongkong je náš domov, žádný jiný nemáme. Ale na druhou stranu jsme nikdy neplánovali zůstat tu napořád.

1 0
možnosti
LS

no a nebylo by nejlepší sbalit kufry a HK opustit nadobro? Za pár let tam budou nachlup stejné poměry jako ve zbytku Číny.

2 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, hodně lidí si jednosměrnou letenku. 👌

0 0
možnosti
FD

Odměnou je diktatura komárů

0 0
možnosti