Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nikdy se nevzdávej a štěstí si tě najde!

… řekl v Nekonečném příběhu pes, či jak on sám sebe nazýval, rychlodrak Falco, malému bojovníkovi Atrejovi. Je to ale pravda? Máte rády pohádky nebo jste je už odsunuly do říše dětí? 

Jsou pro vás důležité příběhy, ponaučení a vzrušení z představy, jaký bude další krok hrdiny či hrdinky? Napadlo vás někdy, že pohádky jsou tu proto, aby uspávaly děti, ale probouzely dospělé?

Co když opravdu můžeme a máme žít jako v pohádce?

Možná teď namítnete, že je to blbost a možná si vzpomenete na posměšný pohled někoho „příliš dospělého“, kdo vám možná někdy řekl něco ve smyslu: „Jsi naivka, princové neexistují, slétni z oblaků na zem a buď realistka.“ Ale co když je to jinak? Co když princové existují úplně stejně, jako existují princezny? Ano, někteří pohádkoví hrdinové se nemusí potkat a pak taková princezna potká hrdinu z jiné pohádky a on se jí vysměje, protože v jeho „realitě“ se odehrává prostě jen jiný příběh. A ta kráska v růžových šatičkách se do jeho světa nehodí. A zase naopak, princ, který chce bojovat s drakem o svou krásku si nevšimne, že ona kráska o to vůbec nestojí a chce třeba mlynáře a mít s ním kupu dětí.

Ano, každý příběh a každá pohádka jsou jiné a mají odlišné hrdiny, ale co mají všechny společné?

V každém dobrém pohádkovém příběhu musí hrdina či hrdinka překonat nějaké nebezpečí, projít smutkem či hněvem, bát se, jít až na dřeň svých schopností a téměř vždycky zvítězí až tehdy, když pochopí svou lekci. Často u toho o všechno přijde, je zostuzen/a, opuštěn/a, na všechno sám/sama a musí najít svou vnitřní sílu. Ano, o tom to je! Oni se NEVZDAJÍ a to přesto, že dokáží všechno ODEVZDAT! Ještě pořád si myslíte, že jsou pohádky jen naivním a sentimentálním příběhem pro děti? Já ne. Je v nich mnoho skrytých mouder, jen se musíme naučit vnímat a dívat jinýma očima. Pak jsme znovu schopni vnímat to kouzlo a ponaučení.

V lidském příběhu je to často obdobné. Musíme přijít o něco, na čem nám záleží, odevzdat něco, co je nám často nejcennější a PŘESTO všechno se nevzdat! Zůstat jednoduše sami a to jen se sebou a svou nekonečnou vírou. Teprve potom vyhráváme nad NICOTOU, která by nás jinak zachvátila a tím by nás zabila.

Asi se shodneme na tom, že takových lidí, kteří se vzdali a zachvátila je nicota je mezi námi mnoho. Nezáří vzrušením, nemají žádnou vášeň ani radost. Už se neumějí smát, plakat, zlobit se, ani nahlas křičet a bojovat, když jim někdo bere něco, co mají rádi. Poznáme je velmi snadno, nemají v očích jiskru života. Jejich pohled je vyhaslý, jako černý kamínek, který ještě před hodinou vesele žhnul a měnil barvy.

Ano, oči jsou okna do duše a my v nich poznáme život.

Vstaňte a běžte se podívat do zrcadla, vidíte ho tam? Pokud se v životě nesmějete, říkáte věty typu: „Však ono je to všude stejné, proč se snažit a něco měnit? Mám své jisté, nebudu riskovat. Nemůžu odejít, co by na to řekli lidi (děti, rodiče, kolegové, přátelé…)?“ a podobně, PROBUĎTE SE! Zachvátila vás už skoro nicota a vy si to neuvědomujete! NIKDY, NIKDY, NIKDY, nepřestávejte snít, věřit si, tvořit, tančit, smát se a klidně i bojovat za to, co chcete a na co máte právo! Když nevíte kudy kam, odevzdejte vše, co máte, dokonce odevzdejte i to, co nemáte, ale NIKDY SE NEVZDÁVEJTE! Ano, život může být pohádka a je na nás, jak bude vypadat… jaká je ta vaše?

S láskou Hanka

Autor: Hana Moneam | pondělí 9.1.2017 15:14 | karma článku: 13,84 | přečteno: 416x
  • Další články autora

Hana Moneam

Byla jsem závislá a mojí drogou byla touha pochopit!

Kdysi dávno jsem začala vztah, protože jsem neuměla nahlas říct NE. Blbost? Dost pravděpodobně, přesto to tak je. Bylo mi 17 a vybral si mě jeden kluk a poté, co mě doprovodil domů z diskotéky, napsal mi dopis...

15.2.2017 v 10:47 | Karma: 11,84 | Přečteno: 653x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Opravdu se muži bojí silných žen? A koho se bojí silné ženy?

Prý se muži bojí silných žen. Možná ano, moje otázka ovšem zní: "Jací muži se bojí silných žen a co vlastně znamená být silnou ženou? A čeho nebo koho se bojí silné ženy?"

30.1.2017 v 11:31 | Karma: 13,78 | Přečteno: 898x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Laskavá fúrie

Umím být arogantní, nepříjemná, umím pohled, který vidí až do morku kostí, být nesmlouvavá, tvrdá, protivná, mrchoidní, zlá, žárlivá, využívající, zákeřná, nespokojená, nechutně přímá i opovrhující. Ano, i tohle jsem já.

23.1.2017 v 11:36 | Karma: 10,37 | Přečteno: 494x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Mami, tati, co když je to všechno jinak?

Je to pár let, co jsem si uvědomila, jak moc jsem křivdila svým rodičům. Měla jsem jim za zlé, že v některých věcech podle mého názoru selhali a že mohli udělat některé věci jinak. Možná mohli, ale kdo jsem, abych je soudila?

29.12.2016 v 9:14 | Karma: 13,92 | Přečteno: 670x | Diskuse| Osobní

Hana Moneam

5 důvodů, proč se nám nelesknou vlasy

Máte pocit, že ať děláte co děláte vaše vlasy stále nevypadají tak, jak byste si přály? Zkuste se začíst a objevit chyby, které možná v péči o své vlasy děláte. Jak docílit většího lesku, zdravějších a krásnějších vlasů?

20.12.2016 v 12:47 | Karma: 7,23 | Přečteno: 628x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 759x
Hana Moneam je průvodkyně proměnou. Pomáhá ženám harmonizovat "in" a "out", přivádí je zpět k jejich podstatě, sebepoznání a sebelásce. Inspiruje k propojení a sladění vnějšího projevu a vnitřního nastavení pomocí změny životní strategie a fyzického vzhledu. webová stránka: www.jinovysvet.cz

Seznam rubrik