Válková je zralá na okamžité odvolání, ANO udělalo hrubou chybu!

Docela nechápavě hledím na rozhodnutí Válkové , která obětovala Marvanovou jen proto, aby neměla nepokoj v resortu. Místo řešení alarmující situace, tak strčila hlavu do písku a pan Babiš, pro mne zcela nepochopitelně, podržel Válkovou a obětování Marvanové posvětil.

Situace v resortu spravedlnosti nabývá na výbušnosti a vážnosti. Informace , jež uvedla paní Marvanová ve věci infiltrace organizovaného zločinu do nejvyšších pater krajských soudů, je alarmující a vyvolává hluboké znepokojení nad stavem resortu. Očekával bych, že takovéto znepokojení přiměje ministra Babiše k rozhodnému kroku,  a tím krokem není nic menšího, než odvolání Válkové z funkce.

To, že byla obětována náměstkyně Marvanová,  je neopodstatněné, je neuvěřitelné a hlavně kredit ANO vážně poškozující. Co vedlo pana Babiše k podpoře Válkové, když je evidentní , že přehlíží a toleruje pronikání zločineckých struktur do soudní moci, kdy toleruje lobování advokátní a exekutorské komory ve věci změkčení pravidel , jež měla zpřísnit činnost ve věci exekucí. Nechápu tento krok, kdy se ukazuje, že BIS vydává alarmující zprávu, a ministryně ji ignoruje.

Válková se snižuje k osobním útokům na paní Marvanovou, nekonáním ve věci soudní správy se zpronevěřuje úřadu ministra spravedlnosti.

Věci kolem justice jsou ostře sledovány občany, a proto nechápu Babišův postoj ve věci. Jediným východiskem , je okamžité odvolání Válkové  a neprodlené předložení legislativy upravující advokátní tarify a exekutorské odměny.

S pozdravem

JAN MLČOCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | úterý 10.6.2014 14:45 | karma článku: 30,87 | přečteno: 1587x