V České republice končí na ulici i vysokoškoláci a Rittig je happy!

Reportáž ČT o rostoucím počtu vysokoškolsky vzdělaných lidí na ulici mne naprosto šokovala a iritovala. Jak je možné, že lékař co této společnosti přinesl mnoho dobrého, byl této společnosti užitečný končí, poté co ho postihla nemoc,na ulici jako poslední z posledních? Jak je možné, že na ulicích končí řada vystudovaných lidí, kteří nekradli, slušně žili a byli pro zemi přínosem?

Prim hrají mafiáni, vyžírkové a klientelistická bratrstva. Těmto lidem je lhostejné, že na ulicích končí i takto vzdělaní lidé, kteří se do těžké životní situace nedostali sami. Je skandální, že sociální systém nezareaguje na tyto situace a naopak je velmi štědrý k lidem, kteří sociální systém zneužívají a stát tak nehorázně dojí.

Je děsuplné, že vrstva zbohatlíků drancuje tuto zemi, že skupiny pažravých finančníků rozkrádají stát, a veškeré hodnoty spotřebovávají pro sebe.

Je smutné, že Rittigové, Janouškové, Krejčířové a na ně navázaní politici, úředníci a zloději využívají do syta všeho, a na straně druhé do absolutní chudoby upadají lidé čestní, vzdělaní. Tato společnost uznává jen povrchní hvězdičky , nehorázně konzumuje vzácné zdroje, tato společnost je morálně zpustlá s minimálním duchovním étosem. V takové společnosti vyrůstají naše děti, vyrůstají v prostředí egoismu, netolerance a devastace hodnot. Vcházejí do společnosti, která umožní růst všelijakým gaunerům, zkorumpovaným politikům, prohnilým soudcům a amorálně plochým lidem. Na druhé straně umírají na ulicích vysokoškolsky vzdělaní lidé, kteří prostě nekradli.

Mnohdy si říkám, zda-li je v tomto státě ještě vzduch k žití? Mnohdy mám pochybnosti o budoucnosti této země, která je v područí démonů zkázy a rozkladu. Po reportáži ČT mám tyto pochyby ještě hlubší.

S pozdravem

JAN MLČOCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | pátek 26.9.2014 20:54 | karma článku: 28,20 | přečteno: 1255x