TOP 09 by se měla vyvarovat přílišnému spojování s ODS

Jistě mnozí z nás zaznamenali, že řada vyjádření a kroků TOP 09 z poslední doby, se příliš vztahují k ODS. Nepovažuji, z taktického hlediska, za vhodné , aby TOP 09 byla více spojována s ODS, které hrozí historický propad ve volbách.

Top 09 je unikátní projekt konzervativní politické strany, která staví na základních morálních hodnotách, která staví na tradici, odpovědnosti a elementární slušnosti , doprovázené maximální věrohodností.

TOP 09 velmi sluší, pokud vystupuje velmi samostatně a vnáší originální témata do společenské diskuse.

V poslední době jsme svědky procesu přitakávání, přitahování k problematické ODS, která se pohybuje v blízkosti pádu do politické hlubiny.TOP 09 si nezaslouží, aby byla přitahována silami, které reprezentují klientelismus, korupci, mravní rozklad a pohrdání elementárními pravidly slušnosti.

ODS je všechno, jen ne konzervativní, ODS reprezentuje ekonomické zájmy mafiozních skupin, ODS svými kroky výrazně poškozuje zájmy občanů .ODS není seriozní, nectí tradice a už vůbec není odpovědná.

TOP 09 , by výrazně poškodilo další navazování na stranu, která je před fatálním rozkolem, který způsobí katastrofální volební výsledek.TOP 09 měla preference kolem 15 procent, nyní zaznamenáváme pokles k 9 procentům.Tvrdím, že je to důsledkem spojování s ODS.

TOP 09 se musí nadále vymezovat vůči praktikám a kultuře jednání, která vládne v ODS.Servilní spolupráce s ODS, výrazně ublíží této nové straně.

Nelze si vystačit pouze s heslem nezadlužování, které se papouškuje po ODS, nelze spoléhat na efekt Schwarzenberg, je nutné stále přicházet s tématy, které osloví pravý střed.Ten střed, který je znechucen kroky a praktikami ODS, strany jež zprofanovala pojem konzervativní, strany bez morálky, strany bez odpovědnosti.

TOP 09 musí vystupovat nadále jako suverén, nesmí podlehnout přilnavosti k ODS, jinak riskuje své  postavení.ODS je před pádem do propasti, nesmí tam však torpédovat i TOP 09, která nemá nic jisté, a musí si vše tvrdě vybojovat.

S pozdravem

JAN MLČOCH

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Mlčoch | neděle 14.3.2010 18:49 | karma článku: 10,40 | přečteno: 992x