Syrský chlapec Ajlan - symbol utrpení a obžaloba xenofobních a lhostejných Evropanů, hlavně z Východu.

Světem obletěla fotografie neskutečné hrůzy, která zobrazila utrpení nebohých uprchlíků. Pokud ani nyní nedojde k obratu v myšlení, tak míra sobectví, lhostejnosti a nenávisti je drtivá, což je děsivé.

Skutečná hrůza, skutečný děs, tuhnoucí krev v žilách, to všechno vyvolává , u soucitných a morálních lidí, fotografie utonulého chlapce, který nebyl uprchlickým číslem, ale byl to chlapec jménem AJLAN.

Chlapeček , se svým otcem, bratrem a matkou,  se snažil dostat z bezvýchodné situace ve zbídačené Sýrii.

Utrpení a lidská bolest těchto lidí musí být nekonečná. Smrt chlapečka vypovídá mnohé o cynismu mnoha blahobytných Evropanů. Černé svědomí mají hlavně ti z východu Evropy, kteří halasně vyřvávají, že chtějí klid na svém dvorku, že solidarita pro ně nic neznamená, že EU je tu jen pro posílání dotací a fondů.

Východní země mají povedené vládce, paušalizujícího a cynismem překypujícho Zemana, rusofilního Fica s Orbánem, zbabělé politické reprezentace, které chtějí vydělat na tragédii sběrem voličů.

Česká povaha se ukázala velmi zřetelně. Postoje zmanipulované většiny mi připomínají esenci zla, demagogie a lidského hnusu.

Ajlan je žalobcem těch lidí, co přestávají být lidmi, je žalobcem lhostejných lidí bez srdce, je žalobcem hnusu a zloby, je žalobcem všech Zemanů, Okamurů. Konvičků, Bartošů, Volfových, Vandasů.

Ajlane, setrvávám v duchu s tebou a tvou rodinou, setrvávám v hlubokých modlitbách.

S pozdravem

JAN MLČOCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | pátek 4.9.2015 10:47 | karma článku: 22,94 | přečteno: 4292x