Sobotka podlehl mrazu přicházejícímu z Kremlu-stydím se za něj!

Postoj českého ministerského předsedy na summitu Evropské rady je výrazem poklonkování a ustupování Putinově despocii.

Žijeme v zemi, kde existuje silná proruská klika ovládající klíčové státní úřady. Tato mocenská skupina evidentně jde vstříc ruským imperiálním a ekonomickým zájmům, tato skupina zaprodává hrdost a čest ve prospěch ruské oligarchie a Putinovských struktur.

Jsem v šoku,  že v krajině kterou prošly ruské okupační jednotky, která má zkušenost s pobytem ruských vojsk na svém území, že v této krajině existují silné hlasy adorující ruské straně.

Místo odhodlaného postupu a akceschopnosti, v duchu zásad politiky Václava Havla, dochází k ostré orientaci kremelským směrem. Argumentuje se dopadem sankcí,  a to čistě ekonomicky. Ze zorného úhlu zcela mizí lidská dimenze. Hovoří se o ztrátách pro Madetu, Hamé apod. Tyto ekonomické argumenty se dávají na stejnou misku vah, jako jsou ztráty na životech, jakou je agrese na území svrchovaného státu.

Podporujeme Rusko v situaci, kdy zjevně vyzbrojuje separatisty a podněcuje neklid na Ukrajině. Toto je jasně podložené důkazním materiálem. Jsou zabíjení ukrajinští vojáci a civilisté.

Zdá se , že to je všchno nezajímavé a  hlavně když budou zajištěny finanční toky a nenarušena ekonomická spolupráce.

Jsme členy NATO, máme odpovědnost za obranu hodnot transatlantické civilizace, a tu na jednou vystoupí Sobotka s prohlášením, že proti Rusku nelze nic podnikat. Takže se nechá Ukrajina na holičkách, necháme zlikvidovat ukrajinskou nezávislost. Budeme sloužit zájmům autokratického megalomana.

S jakým mandátem Sobotka zaujal tak ostré proruské postoje?, jak vypadáme v očích partnerů? .

Po zkušenostech s rokem 1938 a 1968 je donebe volající, že opakujeme stále stejné chyby. Vystupení Sobotkovo , je výrazem devotnosti, zbabělosti a zaprodanosti.

Ptám se , je Sobotka předsedou vlády České republiky nebo tajným ruským agentem?

Z toho  jak část národa podlézá ruskému medvědoví musí být nevolno každému demokratovi, každému nesobeckému občanovi. Ukrajina je zotročována rusko klikou KGB, jen ostré sankce mohou medvěda zkrotit.

Bohuslave Sobotko , stydím se za Vás!

S pozdravem

JAN MLČOCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | pondělí 1.9.2014 9:36 | karma článku: 16,58 | přečteno: 525x