Po uprchlické štvanici přijde štvanice na obézní,nemocné,nedokonalé-to bude důsledek dnešní hysterie.

Z uprchlického problému,který je problémem na kterým profitují mafiánské převaděčské skupiny,se pomalu stane politikum.Politikum bude zneužíváno obskurními silami typu Okamura,Národní demokracie,což je velmi agresivní spodní proud

Chci upozornit na nebezpečné konsekvence problému.Kam zajde nenávist, zloba a nerudnost neinformovaného obyvatestva poté, co vlna imigrace upadne?. Kam se zaměří pozornost nenávistných skupin poté, co imigranti už nebudou hitem?

V řadě diskusí nalézám místo argumentu odkaz zcela irelevantní, který nahrazuje nutnost se konstruktivně vyjádřit. Řada diskutujích místo snesení relevantních argumentů raději napíše něco pikantního o oponentovi.

Sám jsem svědkem, že místo diskuse o věcném a komplexním řešení krize, jsem odbyt poukazem na mou hmotnost, která je jistě úctyhodná, leč k věci nepříslušná.

Místo argumentu, který poukazuje na latentní xenofobii diskutujícího, místo reálného oponentního stanoviska, se diskutující označí za 150 kg vážícího sluníčkového člověka, a je šmitec po diskusi.

Mám vysvětlení tohoto nedialogu, druhá strana totiž nemá racionální argumenty, druhá strana se uchyluje ke zkratkovitým prohlášením, které leckde jsou za hranou právního řádu. Tito lidé jsou zásobárnou pro populisty Okamurova střihu, o tyto lidi se Okamurovci opírají. Nesnesli by vedle sebe uvažující bytosti, bytosti s humanistickým cítěním, potřebují křiklouny, zapšklé lidi, egoisty a lidi s omezeným horizontem poznání.

Je imperativem těch, co nehodlají se smířit s vulgarizací problému, aby ostře nasvěcovali nenávistnou půdu, která svou nenávistí otravuje ovzduší dialogu.

S pozdravem

Váš

JAN MLČOCH

Autor: Jan Mlčoch | úterý 4.8.2015 22:19 | karma článku: 14,13 | přečteno: 1049x