Papež má autoritu- politiky pohrdám!

Poslední prohlášení papeže Františka  jasně dokazují, kdo je v dnešní době autorita a inspirativní osobnost.

Stav politické scény, stav společnosti lze popsat,  jako morálně-politickou krizi, krizi hodnotového rámce. Společnost opustila principy křestanské lásky, opustila zásady mravního života. Místo papežských stanovisek čteme spotřebitelské příručky, čteme reklamní poutače, oddáváme se orgiím konzumu a pošlapáváme hodnoty přirozenosti, hodnoty lásky a pravdy. Společost degenerovala v konzumního břídila, který spotřebovává, egoisticky planýruje krajinu, lidé se stali bezcitnými. Vládnou nám asociální typy, které jen kradou a lžou.Celá společnost zkomírá, protože se odvrátila od Boha.Společnost, která zavrhne Boha, je odsouzena ke zkáze.

Kořeny všeho zla, morálního nihilismu, egoismu jsou v absolutní ateizaci společnosti. Nic nám není svaté, nemáme úctu k nikomu a ničemu, pošlápáváme lidskou důstojnost, společnost je lhostejná k bližnímu, jsme cyničtí, jsme sami. Je to tak proto, že jsme opustili Boha a jeho lásku.

Neustále se oháníme pojmy pravice-levice, daně tam a tak, ale zapomíníme na kořeny naší civilizace. S destruktivním ateismem a egoismem , také podrýváme vědu a vzdělávání.

Nebude pomoci této zemi, pokud se nenavrátí k Bohu, je jedno či bude u moci pravice, levice atd., pokud budeme pokračovat v řízené morální devastaci  a v neúctě k Bohu a jeho lásce, tak nemáme šanci!

S přáním pokojných a požehnaných vánoc

JAN MLČOCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | neděle 22.12.2013 14:50 | karma článku: 14,06 | přečteno: 534x