Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jiri Kram

28. 2. 2010 15:01
naopak odbory mohou za krizi take

No to se pletete, zas krizi mohou lide co bezuzdne konzumovali na dluh, mezi nimi jsou i odborari, ktere socialisticke uvazovani naucilo, ze na vse se da prece pujcit. Tak si lide pujcovali a banky jim ty penize ochotne davali. Jen potom co ty banky pokrachovaly, uz davat nechteji. Tudiz ti sami lide co si driv pujcovali, ted musi take setrit. Jsme v tom vsichni vy ve statnim sektoru i my v soukromem. Jistoty jsou vymysl socialistu - v 21 stoleti neexistuji. Problem je totiz v tom, ze odbory zvysili cenu prace v Evrope a ta zacina byt nekonkurence schopna na otevrenem trhu napriklad proti Cine a Indii to co v Nemecku stoji vyrobit 35 EUR, v CR 17 EUR, tak v Cine to maji za 6 EUR. Cim vic budeme lpet na nasich Jistotach, tedy snazit se zvysit jiz tak neudrzitelnych 17 EUR treba na 18 EUR, tak ty nemecke firmy co tu vyrabi ty fabriky presunou jinam. Easy! Lide co nevytahly paty z teto zeme si vubec neuvedomuji, v jakem hyperluxusu si tady proti zbytku sveta zijeme! Dokonce i ti odborari.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

28. 2. 2010 11:47
Pár dotazů

1. Exhibovali by páni Tlučhořové a Nečasové (ó - plurál - jak typické pro Rudé Právo), kdy pánové Paroubkové a Sobotkové souhlasili, že budou vámi uváděné důležité zákony projednány jako první?

2. Které škrty v rozpočtu považujete za nesystémové a proč? Které byste považoval za "systémové".

3. "Odboráři krizi nezavinili". Jistě. Mají právo se vyjádřit - jistě. Takže můžeme stávkovat všichni v tomto státě (neboť nikdo z nás celosvětovou krizi nezavinil). Za co - třeba za to, aby všichni měli řádně zdaněny své příjmy (i ty, kterým se z nějakého důvodu říká benefity).

4. Přiznáváte tedy, že odbory lžou, když stávkují za benefity? Že je to záminka? Záminka ve volebním boji?

5. Co mně je zcela nejasné: jak v tom jede ODS, když je vláda údajně úřednická. Kdo dasadil stranické kandidáty je dnes už snad jasné každému - stačí se podívat na kandidátky ČSSD k volbám.

0 0
možnosti
PM

ZEROVAN

27. 2. 2010 19:47
Stale plati stara otazka na co je URO a fararovo

vsak vite co. Ano presne na to. ;-D.

0 0
možnosti
P

pěnice

27. 2. 2010 19:24
Tak jsem si tu splácaninu přečetla

a mám jen jeden dotaz.Když je ODS tak nezpůsobilá vládnout,proč se vlády nechopil Paroubek,když se mu podařilo vládu "shodit"? Odpovím si sama - protože jen zbabělě poukazuje na chyby druhých a když má dojít k činům neudělá nic.Umí jen destruovat co je funkční,jeho programem je poukazovat na ODS a jejich chyby,jen o těch svých nemluví.Jen slibuje,slibuje podle hesla - slibem nezarmoutíš.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

27. 2. 2010 19:26
Re: Tak jsem si tu splácaninu přečetla

R^

0 0
možnosti
FP

forhend

27. 2. 2010 19:04
Jak tady čtu příspěvky,

tak zjišťuji, že zdejším, neviditelným rukám trhu, by se líbilo pracovat od rána do večera, někdy dostat peníze někdy ne, uvázat se svému otrokáři, že bude pracovat ve firmě s celou rodinou, nosit peníze do firmy a pod. Neuvěřitelné...;-D

0 0
možnosti
LM

xluke

27. 2. 2010 19:08
Re: Jak tady čtu příspěvky,

No pro odborare musi byt skutecne sokujici, ze nekdo pracuje od rana do vecera a placen je proto, ze ho zamestnavatel potrebuje a ne pro to, ze si bere za rukojmi lidi, co s tim nemohou udelat zhola nic;-D

0 0
možnosti
A

Arth-

27. 2. 2010 18:57
Na to je krásná bajka... stará, ale furt poučná.

Byl šéf a měl 3 zaměstnance. Chodili spolu na oběd. Menu v té době stálo 45,- Kč a tak cena celkem byla 180,- Kč. I řekl šéf: víte co, jsem šéf, vydělávám nejvíc. dejte každej 25.- a já zaplatím těch 105,-. A bylo, jak řekl šéf a všichni byli spokojení...  a čas běžel.

Jednoho přišel vrchní a řekl: doba je zlá, obědy ode dneška stojí 55,- Kč. Každej si připlatíte 10,-. I zaplatili ten den ti tři každej 35,- Kč a šéf 115,-.

Odpoledne ale přišel za těmi třemi jeden kamarád a řekl: jsem odborář a bojuji za vaše práva! Není přece správné, abyste vy platili o 40% víc a ten váš šéf jenom o 9%! Budete mi každej dávat 5,- - to je jako nic! A já vám vymůžu SPRAVEDLNOST! Nenechte se vykořisťovat...

I dali ti 3 hlvy dohromady... a nakonec to odkývali. Vždyť je to vlastně pravda!

0 0
možnosti
A

Arth-

27. 2. 2010 19:01
Re: Na to je krásná bajka... stará, ale furt poučná.

I šel odborář za šéfem a řekl: žádný vykořisťování! Ti 3 dělníci jsou pod ochranou odborů... a budou i nadále platit stejných 25,- Kč...  oni to zdražení NEZAVINILI!! Nebo budou STÁVKOVAT!!

I řekl šéf: běž do háje... a od toho dne chodil na obědy sám...  do lepší restaurace, kde stál sice oběd 100,- Kč...  ale přinesla mu ho pěkná servírka, mohl si vybrat z jídelníčku - tedy žádné "menu"... a vlastně ušetřil - platil jen 100,- Kč.

No a ti tři? Zírali v němém úžasu: kromě 5,- Kč pro profesionálního odboráře zaplatili každej i celých 55,- za oběd...  a jestli neumřeli, diví se ještě dnes.

:-P

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 2. 2010 18:57
Státní zaměstnanci

Ne že byste neměl pravdu v činnosti našeho parlamentu, ale :  Státní zaměstnanci ( včetně poslanců, senátorů, soudců, policistů, učitelů........... jsou ti poslední, co si mohou oprávněně v tomto státě na něco ztěžovat. Maximálně tak na přezaměstnanost a neúměrně vysoké mzdy, vzhledem ke svému pracovnímu výkonu.  Vím jak to chodí i v mnoha privátních firmách. Tam mnohdy zaměstnanci nemají právo prakticky na vůbec nic ( a rádi by si to i nechali zdanit ). Nechceš pracovat za těchto podmínek - tak to zkus někde jinde - rád tě pustím, aby sis polepšil. Jestli vláda ustoupí ( a k tomu se schyluje ), ztratí úplně tvář. !!!!  

0 0
možnosti
ŠF

stev

27. 2. 2010 19:13
Re: Státní zaměstnanci

Máte v tom poněkud zmatek. Učitelé zpravidla nejsou státními zaměstnanci. Ponejvíce jsou učitelé zaměstnanci příspevkových organizací, jejichž zřizovatelem jsou územně správní celky, tedy obce nebo kraje. Ilustruji tak ten zásadní rozdíl, že vskutku jen malá část tzv. veřejných zaměstnanců je státními zaměstnanci. Máte-li tedy zájem počet veřejných zaměstnanců opravdu snížit, angažujte se v libovolné politické straně ve vaší obci, nechte se napsat na kandidátku, a budete-li zvolen, začněte snižovat stavy veřejných zaměstnanců ve vaší vesnici nebo kraji. R^

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

27. 2. 2010 18:53
Zajímlo by mě

Ke kolika penězům by si přišli stávkující pokud by jim to parlament odsouhlasil a kolik bude stát ta jejich politická stávka.

zaměstnanců ČD je 30 000 a režijních jízdenek bylo vydáno 200 000. jednoduchým matematický úkonem zjistíme, že každý zaměstnanec ČD má minimálně 6 jízdenek. Myslíte že i ostatní soukromé firmy poskytují svým zaměstnancům třeba mobilní telefony a pak ještě všem rodinným příslušníkům podle vzoru čd?

0 0
možnosti
MS

BingoXX

28. 2. 2010 11:27
Re: Zajímlo by mě

stávkující budou na tom stejně když vyhrají, protože stát jim chce něco odebrat. Na rozpočet to nebude mít žádný vliv, protože z příjmem této položky nepočítá a i v návrhu zákona byla vyčíslena na několik desítek milionů Kč, tedy je zcela zanedbatelná.

0 0
možnosti
ŠF

stev

27. 2. 2010 18:52
Dvě poznámky.

První poznámka: Máte pravdu, že ODS prokázala, že není schopna vládnout této zemi. Dokonce i nevládnout nedokáže. Děsím se představy, že ODS získá ve volbách více než 5 % hlasů, protože už nyní v parlamentu ukazují, že pokud nevládnou, umí dělat jen obstrukce.

Druhá poznámka je k jízdním výhodám dopravních zaměstnanců. Tyto výhody jsou definovány v § 6 odst. 9e) zákona o dani z příjmu, a to jako příjem ze závislé činnosti. Pokud by byly těmto zaměstnancům zdaněny, a to dokonce nikoliv ve skutečné ceně, ale v ceně obvyklé, pak by těmto dopravním zaměstnancům dramaticky poklesl čistý příjem po zdanění, a tedy i životní úroveň. Např. železničář s manželkou a dvěmi dětmi by danil cca 10 % z ceny obvyklé 4 x 22 tisíc Kč. Poklesl by mu čistý příjem o 8800 Kč za rok. 

O tom, že budou na jaře volby se vědělo vlastně už před 4 lety. Nemohu se zbavit dojmu, že útok na benefity byl pečlivě připraven, aby byla odpoutána předvolební pozornost od korupce a zlodějny v režii českých politiků.

0 0
možnosti
K

karelwesely

27. 2. 2010 18:48
-

Kritizovat odbory je laciné, spojovat je s konkrétní politickou stranou je velmi jednoduchá nálepka....8-o 8-o Jste slepý, hloupý, nebo jenom provokujete. Vy nevíte o odborových předácích v senátu, v parlamentu a ve vládě vedené ČSSD?

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
JAN MLČOCH. Zůstanu svůj za každých okolnosti,nemám rád povrchnost a omezenost.Mým vzorem jsou JAN XXIII a FRANCISCUS. Motto-psi štěkají a karavana jede dál