Národ nepoučený z minulosti viz.1968, je odsouzen k opakování hrůz

Z několika debat jsem si udělal závěr, že ve společnosti existuje spousta zarytých rusofilních spoluobčanů. Tito lídé vůbec nereflektují dějinné okamžiky národa, národa jež byl poroben okupačními jednotkami SSSR.

Je tragickou výpovědí o stavu společnosti fakt, že značná část občanů a zejména společenských elit otevřeně podporuje autoritářský režim pana Putina, jež se opírá o staré struktury KGB a NKVD.

Postoj tohoto typu nepřekvapí u komunistů a bolševiků všech barev, ale zamrzí tam, kde by člověk očekával větší reflexi a poučení z minulosti. Zajímá mne jak je možné, že vláda v Kyjevě je srovnávána z banderovci?

Ano, je pravdou že v ukrajinské politice se vyskytují spodní proudy typu Pravý sektor apod. Ale provádět z toho fatální generalizaci, že celá kyjevská politika jest banderovská je šokující a děsivě zavádějící.

Adorace moskevské vládnoucí třídy má za důsledek, že se rojí ultranárodní proudy kolem Kremlu a do popředí se derou skutečně nebezpeční šílenci.

Mnoho lidí zaručeně informuje,  jak Kyjev prodává své teritorium USA a západním spojencům. Anexe Krymu je brána jako folklorní záležitost. Velmi by mne zajímalo, co by hlásali tito silovici, kdyby si ruský medvěd přišel pro Moravu?

O tom, že imperiální choutky kremelské hydry jsou značné svědčí fakt, že byl zatčen agent tajných služeb Estonska. Rusko podněcuje konflikt v Podněstří , v Gruzii a v Náhorním Karabachu.

Podpora neobolševického Ruska je snad pochopitelná u starých aparátčiků, ale děsivá u mladé generace a u mladých společenských  elit.

Což vám nestačí výčet barbarských zločinů typu Smolensk I ( likvidace polského důstojnictva), Smolensk II

( likvidace polské elity na čele s prezidentem republiky Polské), řízená destrukce panelových domů v Moskvě, svedená na Čečensko atd?.

Z Kremlu nikdy nevzešlo nic dobrého, naši občané umírali pod ruskými tanky a zbraněmi. V logice uvažování českých bolševiků a ruské páté kolony, je smrt Palacha ničím a jejich kšefty s ruskými netvory vším.

Děsí mne fakt, že i když tu máme hrůznou zkušenost s rokem 1968, tak se tady daří názorům silně rusofilním, které jsou velmi jednostranné a zavádějící.

S pozdravem

JAN MLČOCH

Ú

Autor: Jan Mlčoch | čtvrtek 18.9.2014 10:13 | karma článku: 22,06 | přečteno: 890x