Krach maturantů svědčí o pokračujícím úpadku mladé generace

Šokem se stala zpráva, že středoškoláci propadli pětinově u maturitních zkoušek.Celá řada studentů si neporadila s otevřenými úlohami.Rovněž nedokázali studenti odpovědět na tak triviální otázku o Pilátu Pontském.

Studenti, kteří nezvládnou odpovědět či rozebrat otevřenou úlohu, studenti nevědící základní společenskovědní záležitosti, tak tito studenti si nezaslouží být nazývání maturanty, a není akceptovatelný jejich postup na vysoké školy.

Výsledek posledních maturit svědčí o pokračující devastaci vzdělanostní výbavy studentů.Studenti nejsou schopni řešit triviální záležitosti, neumějí si poradit s otevřenými úlohami, které prověří schopnost nakládat s informacemi, ověří analytickou schopnost umět informaci podchytit a správně zařadit.

Střední školství se nachází, dle výsledků zkoušky, ve značné krizi.Školy vyrábějí maturanty, kteří si nezaslouží se nazývat středoškoláky.Velmi by mne zajímalo, jak přistupují k věci učitelé a zda vyučují kritickému myšlení a samostatnosti, či jen statují u množiny studentů, kteří jsou důležití pro školu jen finančně.

Soudě podle výsledků maturit, nastávající generace nebude ve své většině přínosem pro společnost a devalvace středního školství se jen prohloubí. Bůh s námi !

S pozdravem

JAN MLČOCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | neděle 17.5.2015 11:34 | karma článku: 28,79 | přečteno: 1233x