Kauza OKD : Kdo seje vítr, ten sklízí bouři.

V těchto hodinách jsme konfrontováni událostmi v těžce zkoušeném regionu Ostravsko.Tento region se vyznačuje silnou průmyslovou základnou a specifickou sociální skladbou obyvatel.

Věřím, že nikoho sociálně myslícího člověka  nenechaly události na ostravských dolech chladným.Jsem, spolu s horníky a jejích rodinami, velmi roztrpčen a rozladěn z faktu, že vedení firmy nevytvořilo, dle všech informací, dostatečné rezervy, rezervní fond, který by byl použit na řešení mezních situací. Celé rodiny, tisíce těžce pracujících jsou nyní ve vážné nejistotě, a jsou ohroženi pádem do sociální propasti, pádem do hlubin chudoby a sociálního vyloučení. Celé lokality jsou vystaveny hrozbě úpadku a sociálním otřesům.

Kdo je primárně odpovědný za tento stav ?.  Rozhodně uhlobaron Bakala, člověk s temným napojením na politickou scénu, člověk jenž z dolů doloval obrovské a tučné zisky, které převáděl na cizí konta. Horníci tedy vydělaávali tomuto uhlobaronovi značné sumy peněz, a co je jejich odměnou? Reálné propuštění, ztráta důstojnosti člověka, pád do chudoby a bezradnosti. Pan Bakala si bude dále užívat výnosů , a pro své lidi neudělá zhola nic, naopak má tu drzost žádat po vládě šest miliard, to je vrcholně skandální počínání. Z peněz poplatníků se budou sanovat problémy, které vytvořil, a kterým nepředcházel miliardář  Bakala.

Naprosto chápu rozezlení horníků, jsem zděšen a protestuji proti tomu, aby tito zoufalí lidé byli označováni za lůzu a nezodpovědné křiklouny. Už jsem takové reakce zaregistroval, to jsou vyjádření lidsky odporná.

Řešením je přinutit uhlobarona Bakalu k plnění vůči svým zaměstnancům, nepřipadá v úvahu, že to zaplatí všichni občané.

S pozdravem

JAN MLČOCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | pátek 20.9.2013 9:11 | karma článku: 18,70 | přečteno: 943x