Katolická církev podporuje zaměstnanost čili nemluvme jen o majetku

Je velmi symptomatické, že informace o podpisu deklarace o zaměstnávání mezi arcibiskupstvím a pracovním úřadem vyšuměla médii . Téměř bez povšimnutí tato důležitá informace zapadla, neb byla informací veskrze pozitivní, a o církvi se u nás referuje jen v negativních konotacích.

Mediálnímu bulváru nestálo za námahu podrobně informovat lidi o velkém kroku arcibiskupství pražského, totiž o deklaraci zaměstnávání obtížně umístitelných osob na trhu práce. Tato deklarace se podepsala s Úřadem práce ČR v nedávné době. Katolická církev se tak stane významným zaměstnavatelem, který koná na poli zaměstnání mnohem více než světské podniky a instituce.

Neustále se předhazuje lidem, jak církev pase po majetku, polnostech , lesích a vůbec po finančních benefitech.

Neustále je lidem předhazováno, zcela po bolševicku, jak církev je protispolečenská, nesystémová, vytržená z reality života. Apeluje se na nejnižší lidské pudy, totiž závist a nenávist a nevědomost.

Většinová společnost , pod vlivem nedozírného konzumu a neuvěřitelné sobeckosti,  uvěřila, že smyslem života je užívat si a nebrát ohledy na nikoho a na nic. Ve jménu modly peněz a ve jménu morálního nihilismu , je povoleno vše a bez mezí.

V této atmosféře katolická církev je dehonestována a urážena , a pozitivní zprávy o církvi jsou zatlačovány do pozadí.

Katolická církev mnoho činí pro návrat důstojnosti potřebným, slabým a nemocným. Církev bere pod křídla práva utlačovaných a chudých. Deklarace o zaměstnávání osob na majetku církví, je výrazem krestanské lásky a solidarity.

Požehnané velikonoce lidem dobré vůle. Kristus vstal z mrtvých-radujme se!

S pozdravem

JAN MLČOCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | sobota 12.4.2014 19:51 | karma článku: 19,20 | přečteno: 526x