Karel Schwarzenberg jasně popsal charakter prezidenta, který rozeštvává společnost.

Nebojme se prezidenta, který na výročí boje proti totalitám chce vystoupit na akci antisystémového Bloku proti islámu, organizace zneužívající islám k vlastním ambicím jejího činitele Konvičky.

  Je vrcholem zpupnosti, neomalenosti, nabubřelosti a cynismu, když Zeman hodlá vystoupit na akci skupiny křiklounů, kteří zneužívají obtížnou uprchlickou tématiku k vlastní prezentaci. Blok proti islámu se orientuje jako hnutí na jedno použití, jako hnutí vyvolávající hněv, zlobu a nejnižší lidské pudy.

  Téma uprchlické krize se musí řešit nezaujatě s maximem informací. Není přípustné směšovat nacismus s islámem, není možné porušovat základní lidská práva. Lidská práva jsou universální a nedělitelná. Konvička se svými výkřiky nadbíhá lidem, kteří informace nepotřebují, kteří informace netřídí, kteří informace vlastně ani nechtějí. Spokojí se s jednoduchými hesly a slogany, nálepkují lidi s humanitními sklony slovy jako sluníčko apod.

  Blok proti islámu, Okamurova fanatická soldateska, Zeman a jeho nenávistný rasismus, to vše je nebezpečí pro demokracii, to vše je rostoucí hnědý nádor ve společnosti.

  17.listopadu vydejme další červené karty lidem, kteří odmítají solidaritu, kteří chtějí všechno zavřít a opevnit se v nedobytných pevnostech. Ukažme, že naše země není nástupní frontou pro rasismus, xenofobii a nesvár.

  V Lukášově evangeliu se nachází pasáž o milosrdném Samařanovi, chtějme být takoví.

S pozdravem

JAN MLČOCH

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | čtvrtek 12.11.2015 9:33 | karma článku: 25,67 | přečteno: 3595x