Francie řekla hlasitě, že jsme sobci a umínění xenofobové. Stydím se a žaluji naše sobectví!

Hrůzný nález v Rakousku nevyvolal u nás žádné reakce. Silné a emotivní odsouzení zaznělo od sousedů ze západního směru. České kverulantství, hanebná nesnášenlivost, vyšponovaná xenofobie, tyto jevy už jsou analyzovány u sousedů.

Civilizované národy sousedů ostře odsoudily hrůzu v Rakousku, kde byla nalezena zavražděná těla uprchlíků. Mezi oběti hrůzy se nacházejí i děti. Celá Evropa, či spíše civilizovanější část, odsoudila hrůzný čin a otřásla se. Ne tak Češi, téměř žádná reakce, žádné silné provolání, celou informaci přešli Češi bez povšimnutí.

Ukazuje se, že patříme mezi národy s největším stupněm nenávisti, mezi národy s monstrozní xenofobií.

Chceme jen brát, brát evropské fondy a peníze, nechceme se solidarizovat, nechceme pomáhat. Máme neuvěřitelně populistického prezidenta s odpudivými xenofobními názory. Máme reprezentaci, která se bojí se postavit za hodnoty lidskosti a humanity. Tato reprezentace se bojí, aby nepřišla o hlasy, veze se na populistické antiuprchlické vlně.

Je řada příspěvků, které hraničí s podezřením na spáchání trestného činu nenávisti vůči rase, národu a přesvědčení, řada článků oslavuje hrůzu , kterou prošli uprchlíci v kamionu smrti.

Vládne zde nenávist až za hrob, vládne zde politika strachu, sobectví a vyvolávání obludné nenávisti.

Francie na tyto tendence reagovala, a řádně je popsala. Co jsme za národ?, jen bychom brali a nic bližnímu nedali! Stydím se za lidi, kteří jsou slepí nenávistí a arogancí. Naděje tkví v tom, že řada lidí takových není, že řada lidí jsou humanisté, altruisté a čestní lidé s rozhledem.

S pozdravem

JAN MLČOCH

Autor: Jan Mlčoch | pondělí 31.8.2015 9:42 | karma článku: 17,83 | přečteno: 1843x