Dostanete-li v Praze infarkt či mrtvici máte smůlu, nejspíš zemřete

Ta šokující zpráva mne neuvěřitelným způsobem konsternuje a děsi mne. Jak je možné a myslitelné, že nemocnice v Praze, městě blahobytu a údajného vysokého životního standardu, odmítají pacienty s těžkou a život ohrožující diagnozou.

To co v poslední době předvádi ministerstvo zdravotnictví a pražské nemocnice ve věci odmítání pacientů s infarkty či těžkými stavy nelze pochopit a vyvolává to silné rozhořčení. Jaktože je myslitelné, že řada nemocnic nepřijme pacienta se srdečním selháním , a posádka záchranky zoufale objíždí špitály dvě hodiny?

Co se to děje v systému pražského zdravotnictví, které se honosí drahou zdravotnickou technikou, že lékaři si dovolují odmítnout pacienta s mozkovou příhodou?

Co je to za nebetyčný skandál, že nejsou urgentní příjmy, že není ihned dopraven pacient ,na pomezí života a smrti, k ošetření?

Co je to za žvást, že se zřizuje komise k prošetření, je přesně jasné, že nemocnice odmítají urgentní pacienty a zoufalá záchranka jezdí po Praze , a o život pacienta se tak hraje ruleta.

Dochází mi trpělivost s tímto augiášovým chlévem , a vyzývám předsedu vlády, aby neprodleně vyzval ministra zdravotnictví k vyvození tvrdé odpovědnosti.

S pozdravem

JAN MLČOCH

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Mlčoch | pátek 27.6.2014 12:38 | karma článku: 21,01 | přečteno: 884x