Česko se ukázalo jako vzor parazitismu a negace. Odmítáme Německo - vzhůru k Putinovi.

Po jednání unie jsme se ocitli v pěkně vypečeném kroužku kverulantů. Jsme na jedné bárce s Rumunskem, se Slovenskem, a na té bárce odmítáme všechny a všechno. Bárky se chytají extrabuřti typu Klaus s cílem jediným - návrat k moci  

Všichni vnímáme složitost a citlivost uprchlického problému. Ne však všichni chtějí přiložit ruku k dílu. Jsou tací, kteří natahují ruce po dotacích, volají Brusel k všemožnému financování, a když dojde k žádosti o solidarizaci, k žádosti o společný postup, tak od toho dávají ruce pryč. Češi se zařadili do skupiny odmítačů společného postupu, zařadili se do skupiny nesolidárních parazitů. Ano parazitů!, co jiného znamená naše chování, co jiného znamená chování našich činitelů?

Najednou kritizujeme Německo, německé představitele a žádáme o slyšení našeho slova. Na tom by nebylo nic špatného, pokud alternativou nebude Rusko a odklon od evropských myšlenek a hodnot. Právě tento odklon však nyní hrozí s tím, že mnozí požadují vystoupit z Unie.

Vážení, na jedné starně chceme dotace na vše možné, chceme výkupní kvoty a ceny finacované Bruselem, natahujem ručky po všech myslitelných fondech. Na straně druhé nechceme se solidarizovat a zpupně kritizujeme Německo. Co bychom byli bez Německa?, co bychom byli bez exportu do Německa?, co chceme dělat bez Německa?. Jaký plán mají nacionalisté, Klausovci, Okamurovci a jiní národní bijci?

Chtějí snad namluvit lidem, že alternativa ruské orientace nás zachrání, že trhy reorientujeme na ruský prostor ?

Poláci vše rychle pochopili a odmítli spojenectví se sobeckými Čechy a Slováky, když se připojili k manifestu solidarity.

Budeme hodně litovat toho, jak nemravnou politiku nezájmu, negace a kverulantství provádíme. Česko se stalo vzorem země, která jen parazituje a odmítá symbiozu vztahů.

S pozdravem

JAN MLČOCH

Autor: Jan Mlčoch | středa 23.9.2015 10:34 | karma článku: 19,18 | přečteno: 1113x