Albertov zneužit pro politické cíle hnědnoucího Zemana.

Jako příslušník akademické obce se plně stavím za prohlášení akademiků, kteří se postavili nenávisti.

Faktické zabrání Albertova aliancí temných sil, a to za účelem osobní propagandy neurvalého držitele prezidentského úřadu, v den výročí studentského odporu, znechutilo řadu slušných lidí.

Demonstrace adorovala Zemanovu osobu a jeho paušalizující postoje. Každý muslim rozhodně není terorista, každý islámský učenec není terorista, každý islámský věřící není terorista.

Islám, spolu s židovstvím a křesťanstvím,  je monoteistické náboženství, která sehrálo významnou dějetvornou úlohu v lidských dějinách.Islám přinesl učenost a vědu, islám byl v symbioze ve Španělsku 9.století. Zde uvádím Alhambru, Toledo a další střediska islámské učenosti a vzdělanosti.

V protiislámském tažení se učenost a vzdělanost nenosí, v tomto tažení se jen povykuje, pořvává v ulicích, nenávistně se vyhrožuje odpůrcům. Jednoduchá řešení a slogany zabírají na frustrované lidi, kteří si pro své emoce našli nového obětního beránka-čili uprchlíky a paušalizaci všech uprchlíků za teroristy.

Je samozřejmé, že musela reagovat akademická obec, když se ukazují tendence k podněcování nenávisti a zloby.Tato zloba se koncentruje na humanisticky orientované spoluobčany, na vědce a studenty. Nastává snaha vyvolávat démony zášti, kteří jsou uloženi v nízkých patrech lidských duší.

Jsem rád, že premiér vyslovil poděkování dobrovolníkům, kteří pomáhají bližnímu. Zeman si pomáhá jedině k uchování koryta.

Jsem rád, že nepatřím do Zemanova souručenství zloby, nenávisti a samolibosti.

S pozdravem

JAN MLČOCH
 

Autor: Jan Mlčoch | středa 18.11.2015 13:45 | karma článku: 25,66 | přečteno: 1134x