Lidi to chtějí!

Sakra, kde jsem tuhle větu slyšel? A jo! Jyrka Plnou ParouBack! Aktuálně tuhle větu zrecykloval sám velký Žán Houser Klód. Když je to přání ovčanů, my to tak uděláme!  Populismus? Ale kde, ten je jen pro pravičáky a xenofoby!

Na řešení jednoho z nejpalčivějších problémů této pětiletky, sjednocení letního a zimního času, makalo 80 europosranců, nespočet podržtašků, poradců a zlobistů kteří požadovali... změnu (!). Bystřejší si jistě všimli tak trochu neobvyklého spojení, poslanec-změna.
Dřeli jako koně, zpracovali tuny dokumentů, terabyty dat, vedli hodiny konzultací. Po zralém uvážení, několika lahvích Glenfiddichky, a pár lajnách koksu se rozhodli poslechnout Vox populi. Neboť dle Klóda je to vox Dei! A žádný nýmand z východu do toho nemá co kecat.
Je to vůbec poprvé a dle kuloárních informací na dlouho naposled, co Evropská komise použila tuto metodiku a povolila ovčanům vyjádřit jejich názor. 

Jak cancal Klód off the record: "WTF, koho zajímá po čem poddaní touží? Korporáty chtějí ušetřit a standardizovat. Kašlu na nějakou anketu! Věřím jen průzkumům, které jsme si sami cinkli!"

Ještě bude třeba vyřešit, jestli bude zachován letní nebo zimní čas. A změnu budou muset odsouhlasit Evropský parlament a jednotlivé členské státy. Iniciátor změny, český europosranec Pavel Svoboda doufá, že dle standardů EU to nebude trvat déle než několik desítek let: "Když budeme mít štěstí, tak se již moje vnoučata nebudou muset zabývat změnami času, jízdních řádů, přetáčet hodinky a budou žít plnohodnotný evropský život bez přežitků minulého století!"
Ovšem byly i hlasy proti. Zkušení se vyjádřili, že přechod na jiný čas lze elegantně vyřešit stejně jako  "jet lag", tedy dobře se ožrat. Druhý den se obvykle všechno zdá v nejlepším pořádku. Však sám Klód by mohl vyprávět! 

Možná by se mohlo zdát, že EK nedokáže řešit ani průšvihy které sama vytváří a pouští slušnou mlhu. Ale záleží na každém z nás, zda se na tuto zprávu bude dívat jako na Fake news, nebo na vlaštovku, která se zařadí mezi běžné metody řešení evropských problémů. 

Vím, že témat k anketě je mnoho. Dovoluji si vybrat jedno z nejaktuálnějších. Jak je k němu přistupováno víme. A co Vox populi? Děkuji za hlasování.
Výsledek bude zaslán Evropské komisi, Evropskému parlamentu, evropským komisařům a všem členským státům EU. Spolu s dostatečnou podporou (chlast, drogy & ztracený čas).

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oldřich Mladý | pátek 31.8.2018 14:31 | karma článku: 32,87 | přečteno: 984x
  • Další články autora

Oldřich Mladý

Andy nebo Pavka?

25.1.2023 v 21:52 | Karma: 38,30

Oldřich Mladý

Nová aristokracie SOBĚ!

28.9.2022 v 17:49 | Karma: 40,81

Oldřich Mladý

Po bitvě je každý generál!

1.6.2020 v 9:25 | Karma: 43,71

Oldřich Mladý

zPátečníci

28.9.2019 v 20:04 | Karma: 42,99