Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

Kdo jste bez viny,hoďte kamenem.Co blogař,to právník a psycholog - upalujete pana Babiše?Dřívější rozkrádání Vám nevadilo ať to bylo za komunistů - vyvlastňování majetků a po sametu 30 let to jede dál bez povšimnutí a nebo zahlazené pod koberec,máme málo kauz našich "podnikatelů",nebo pohlavárů?

1 0
možnosti
JP

Není stíhání jako stíhání. Jednoduchý Babišův podvod by mohl pochopit i hlupák, není na tom nic k vyšetřování. Pak jsou tu ještě dluhopisy, likvidace nepohodlných firem pomocí daňové správy...navíc je estébák.

0 1
možnosti
Foto

„Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena.“ V demokratické společnosti platí zásada, že politik, který je podezřelý z porušení zákona (někde i ze závažného prohřešku proti dobrým mravům), má odstoupit a zůstat v ústraní, dokud podezření nebude rozptýleno. Prostě je trestním stíháním zpochybněna politikova a tedy Babišova věrohodnost a tedy by měl odstoupit a zůstat ústraní do doby než o jeho vině, či nevině rozhodne soud.

3 1
možnosti
Foto

Pokud soudy trvají čtyři roky a ještě pak nějací novináři tvrdí, že jde o brilantní práci soudů a břídilství policie jako v případě Věry Jourové, tak Váš požadavek se stává naprosto iluzorní a likvidační: ̈

Od 13. října 2006[ do 16. 11. 2006 byla ve vyšetřovací vazbě kvůli kauze Budišov. Korupce Věry Jourové se neprokázala a stíhání v létě 2008 skončilo konstatováním, že se skutek nestal. Obvodní soud přiznal Jourové 3,6 milionu korun jako náhradu majetkové újmy, o dalších požadavcích Ústavní soud rozhodl, že jsou promlčené. Podle investigativního novináře ČRo Janka Kroupy, který se kauze několik let věnoval a na kauzu upozornil, je výsledek soudu brilantní práce advokátů a absolutní břídilství policie. ̈

A vzhledem k datu narození pana Babiše to znamená, že by se asi už do politiky už nikdy nevrátil. .

2 0
možnosti
JS

Nějak tomu přestávám rozumět, Babiš dejme tomu udělat kličku na EU vláda stáhla dotační podvod pod svá křídla a začlenila peníze do státního rozpočtu dobrá zatím ho stíhají takže čemu nerozumím je stejný případ s Bolkem Polívkou ten nejenomže ostatní věřitele podvedl včetně EU, zkrachoval, zaplatil díky kámošům u filmu a televize jen 1,4 mega a je bez dluhů, nikdo ho nestíhá a chlapec může dál nassávat a dělat dluhy a asi už mu nedovolí podnikat protože to neumí takže kdepak je ta spravedlnost padni komu padni a těch 11 mega je fuč.

1 0
možnosti
Foto

Tady je podstatný rozdíl. Babiš udělal boudu na komisy, která přiděluje dotace a získal dotaci díky podovodu, protože na dotaci neměl nárok. Polívka na dotaci měl nárok a nikoho nepodvedl. To, že herci jsou vždy mizerní podnikatelé svědčí skutečnost kolik herců začalo podnikat a všichni skončili v dluzích a jejich podnikání krachlo. Takže Polívka dokázal jenom to, že má dělat to, co umí a není dělat podnikatele.

3 1
možnosti
VH

Ad 1 - Ve slušných (ba i jen malinko slušných) demokraciích o délce soudního procesu nepřemýšlí. Pokud je na ně ukázáno, politici (a nejen oni) odstupují. Přímo drastickým příkladem může být současná dehonestující akce Me too.

I v Řecku právě odstupuje ministr, protože jeho manželka je podezřelá z neoprávněného čerpání jakési dávky. Manželka, ne on sám!!

V ostatním souhlasím: Babiš v politice je esence hrůzy. Zřejmě však je to trend voličů, které pálí dlouhodobě trvající dobré bydlo. U nás, jako v USA, Polsku, Maďarsku, Rakousku, ...

2 1
možnosti
AR

Ano, jde o účelové vyhýbání se vyšetřování ze strany Babiše. Využívá k tomu poslaneckou imunitu. Fakta leží v policejním šuplíku a čekají až Babiš nebude krytý imunitou;-D

0 2
možnosti
VH

Vy nevíte, že pro vyšetřování ČH byl imunity zbaven? Jen proto může být stíhán.

5 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik