Práskač premiérem a blázen prezidentem? To opravdu chceme?

Vůbec už tentokrát nepůjde o volbu mezi levicí a pravicí. Rozhodneme, jestli chceme mít premiérem udavače a prezidentem blázna. O to tu nyní běží.

Česká společnost se bohužel postupně dostala do situace, kdy v blížících se parlamentních a prezidentských volbách už nebude vůbec rozhodovat, zda upřednostnit pravici či levici. Vracíme se totiž k prapočátku opět někdy do 90. let, kdy si budeme vybírat mezi slušností a hrubiánstvím, rozumem a hloupostí. A nebude to v národu, kde jeho většina pročítá každý den Blesk jako hlavní zdroj informací, vůbec jednoduché rozhodování.

Je to vskutku absurdní situace. Favoritem víkendových voleb je trestně stíhaný bývalý aktivní spolupracovník Státní bezpečnosti, který okrádá stát na daních a inkasuje dotace ve výši svého nezdaněného zisku. O tom, že část z nich je podvodně čerpaných ani nemluvě. Na nejsilnější levicovou stranu aspirují osmadvacet let od sametové revoluce komunisti – největší vrazi a tyrani moderních českých dějin. A „skokanem voleb“ se zřejmě stane nejortodoxnější český nacionalista, extremista a populistický poloasiat, jenž straší Čechy migranty, kteří tu ani nejsou. Dohromady tito tři mohou podle průzkumů veřejného mínění získat v nadcházejících volbách přes padesát procent a poslat nás zpět.

A k tomu máme na hradě bláznivého prezidenta, který s každým dalším svým veřejným vystoupením dělá České republice stále větší a větší ostudu. Také on je ale favoritem prezidentských voleb, které se uskuteční na začátku příštího roku. Prezident, který je stále více pouhou loutkou v rukách podivného hradního gangu (a to i s výraznou fyzickou podporou, neboť naše hlava státu, která si ráda přihne, není na tom zjevně zdravotně dobře) se silným napojením na Rusko a Čínu.

Smutný obrázek. To ale opravdu chceme, aby nás v dalších letech reprezentovalo takovéto panoptikum? Já určitě ne. V čele vlády nechci udavače, ani komunisty, kteří této zemi tolik uškodili, a ani polovičního Asiata coby českého ultranacionalistu. A koho na hradě? Určitě ne šaška, který už dělá jenom ostudu. A o to půjde v následujících volbách především.

Autor: Jaroslav Míth | úterý 17.10.2017 9:00 | karma článku: 20,85 | přečteno: 650x