Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Útočíte správným směrem, ale na vedlejší cíle. Co má společného ten nejmírumilovnější muslim s radikálem - teroristou? Korán, sunnu, hadísy. Oba tam najdou to svoje. Kořen zla je tam a žádné okecávání o svobodě náboženství to nevyvrátí. Zvláště ne proto, že je tato svoboda omezena: zák. č. 3/2002 sb. § 5

5 0
možnosti
MN

Trochu přitvrdíme. Čas vyjednávání vypršel. Říkejte si tomu extrém, ale navrhuji abychom šli tvrdě a bez prodlení zaútočili skutečně masovou letákovou kampaní. A zatímco se z ní budou sbírat nasadíme cirkusáky, alegorické vozy, pouliční divadlo a možná i dobročinné koncerty. A pokud to bude málo, lituji, ale příjde čas triček: "Zákaz nožů", "Zákaz aut", "Islámští radikálové? Ne, děkuji!". A pokud ho tohle nevyžene, pak nevím co.

Joo to byly časy, tenkrát jsem se smál. Je v tom však nadčasovost a spousta moudrosti. Pokud jsou slabost, podvolení a extrémní pacifismus glorifikovány a bere se to za vzor, tak jsem právě narazili na hlavní problém novodobé západní demokracie.

3 0
možnosti
Foto

Už se opakuji, ale asi je potřeba mnohým zabedněncům mnohokrát zopakovat, že řešením islámského terorismu nespočívá v tom, "vzít klacek a praštit s ním každého podezřele vyhlížejícího člověka po hlavě"( to má právě opačný efekt), ale nepodporovat režimy, které jsou založeny na fundamentalistickém a radikálním islámu, třeba na wahabismu, což je například Saúdská Arábie, emiráty aj., které exportují tyto ideje do celého světa pomocí prostředků, které jim přímo i nepřímo západní svět poskytuje a radikalizují frustrované muslimy po celém světě.

Je pochopitelně správné a potřebné stíhat teroristy a radikály, ale bez této prevence je to marné.

Bojovat proti teroristickým organizacím je jedna věc a předcházet radikalizaci tisíců dosud nezradikalizovaných obyvatel západoevropských a amerických měst věc druhá.

2 0
možnosti
MK

Vy jeden bystrozraký, budete mně je na ulici rozlišovat, koho praštit a koho ne.

0 0
možnosti
Foto

Skutečně si myslíte, že voliče ODS naženete na rétoriku, která si nijak nezadá s Okamurou a podobnými ztracenci? Nebo si myslíte, že ODS už není pro životně úspěšné lidi s vyšším vzděláním a rozhledem a chtěl byste nějaké primitivní pouliční bijce? :-/

2 2
možnosti
DN

Autorovi bezesporu jde i o voliče ODS, to nechte na něm. A Vám o formu, obsah, anebo autorovy jiné zištné důvody? Měl by jste to rozlišovat.

0 0
možnosti
KC

Máte pravdu, naši předkové měli na takové situace přiléhavou průpovídku - Na hrubý pytel hrubá záplata! Neomarxizmem raněná EU si všechno upravila podle svých chorých zásad a takové pořekadlo upravila do podoby - Na hrubý pytel jemné hedvábí. Pak je z gaunera king a z oběti škůdce. Dokud takové zvrácené myšlení nevyženeme z hlav potrefených eurohus, nic se nezmění!

10 0
možnosti
VJ

Jinak by taky už mohlo být pozdě. Ano, a s tím se v osvícených kruzích tak nějak počítá.

0 0
možnosti