Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J81a52n 27R29á87ž

11. 8. 2018 10:35

Pan Hrušinsý nám chce vnutit podprahově informaci, že je poškozen jen díky svým antizemanovským (antibabišovským) názorům, které veřejně projevuje. Myslel jsem si o něm, že jako principál divadla, tedy podnikatel odpovědný za chod svého podniku, nebude plácat nesmysly. Mountfield má jiného majitele a ten mění zaměření reklamního sponzoringu. Je to zcela obvyklé a svádět tuto skutečnost na nějaké jeho politické (anti)žblebty, kterých si stejně nikdo nevšiml, je nesmysl.

No prostě si bude muset sehnat nového sponzora, nebo svůj obchodně podnikatelský projekt transformovat, aby nebyl prodělkový. Zažilo to více podnikatelů, nejenom v kulturní branži.

0 0
možnosti
MK

Já všechny zdravím, vím že to bude znít blbě a že se tady objeví hodně nesouhlasných příspěvků s mým názorem. Ale já si prostě myslím, že pokud na sebe divadlo nevydělá.......tak asi rozpustit ansábl je to nejlepší řešení. Proč se lámat,pořád někomu podlézat a chodit si s prosíkem pro prašule. Musí to být ponižující a stresující pro všechny zúčastněné....

5 0
možnosti
LB

Naštěstí takto snad ještě mnoho lidí neuvažuje, protože jsou schopni rozlišit kulturu od zábavy a vědí, že kultura je nesmírně důležitá, protože kultivuje, povznáší, vzdělává... proto je v zájmu každého státu (města) svou kulturu podporovat. I díky kultuře ještě stále mluvíme česky...

Na hledání sponzorů není nic ponižujícího, naopak v západních demokraciích je podpora kulturních, charitativních či sociálních projektů vysoce ceněna, přispívá k dobrému renomé firmy.

1 1
možnosti
LM

Zní to pěkně, ale jak by to mělo fungovat v praxi...? Ze strany firmy povinnost přispívat na něco, s čím nesouhlasím?

A ze strany třeba toho herce: svoboda přeci nespočívá v tom, že povinně podojím sponzora, který mě sponzorovat nechce.

1 0
možnosti
LB

Jan Hrušínský nikdy neřekl, že by chtěl "podojit" sponzora. Navíc mezi sponzorem a příjemcem daru existuje smluvní vztah, vždycky je to něco za něco. (V případě firmy to může být reklama atp.)

1 0
možnosti
SB

Naprostý souhlas!

Karma!

6 0
možnosti
MD

Prvni kdo cinkal klici byli umelci. Prvni kdo po cinkani, tu a tam, ci dnes, volal po svobode byli zase oni. Takze TED jako kazdy soukromnik, podnikatel ci skutecny kumstyr. Realita nabidky a poptavky.

2 0
možnosti
Foto

Hrát divadlo není žádným základním lidským právem. A sytém dotací vše zkresluje. Dotovaná by z principu věci měla být jen velká "státní" divadla.

1 0
možnosti
DP

Nemyslím si to. Dotován by měl být například provoz historické budovy a třeba její rekonstrukce. Nikdy by neměly dotace plynout na inscenace nebo platy herců, na to by si měl provozovatel divadla sehnat sponzory sám. Pravděpodobně to povede k tomu, že se budou hrát "komerčnější hry", ale myslím si, že nějaká menší scéna se ujme i intelektuálnější inscenace.

3 0
možnosti