Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Někdo mi vyprávěl, že kdesi v Kanadě bylo nákupní centrum, kde se platilo různé zboží až u východu na společných pokladnách. Každý předložil účtenky z různých oddělení, u pokladny to sečetli a zákazník zaplatil. Součástí komplexu byla i pošta. Do okolí se nastěhovali Češi a vymysleli fintu. Nakoupili různé zboží, zabalili a poslali si balík poštou domů. Účtenky vyhodili, zaplatili pouze odeslání balíku a bylo. Prý to chvíli trvalo než se na to přišlo, protože místní by něco takového v životě nenapadlo.

0 0
možnosti
Foto

Dovolím si pohled z trochu jiného úhlu. Víte, o kolik odrbe obchod ty slušné kupující? Tyto drobné "krádeže" má každý obchodník zakalkulované. Vyjde to levněji, než platit ochranku nebo špicly. Zaplatíme to my, tak jako tak.

A vedle toho si vzpomeňte, oč Vás oškube stát, jaké peníze se předávají potajmu v obálkách a kufřících, o krabicích od vína nemluvě.

Bohužel, lidstvo už je takové. Pro ty drobnosti nevidíme ty mnohem větší. I to je, žel, lidské.

Sám jsem ale takový blb, že vrátím peníze, když se pokladní splete.

Jinak ovšem karma!

2 0
možnosti

Přesně. Ty krádeže, a to jak na prodejně, tak v "zákulisí" (ve skladu) jsou započítány v ceně zboží. Ale kam až to půjde?

0 0
možnosti
Foto

Protože je zmeťour. Když tohle vidím, práskal bych je bejkovcem. Bohužel nejde o řídký jev.

1 0
možnosti
LN

..paní krade z principu...a bude krást vždy...všude...a za jakéhokoli režimu....

..obdobně fungují (převážně) důchodkyně....které "prohmatávají" rohlíky...a ty "vadné"  házejí zpátky do košů....

1 0
možnosti
Foto

I64v76o 64C30i76l98i68c83h

3. 1. 2015 23:52

Koukám, že asi začnu kupovat rohlíky tam, kde mi je podá prodavačka :-/ Tohle jsem také netušil.

0 0
možnosti
Foto

Tohle mě už taky napadlo, ale proč riskovat? Kvůli grepu navíc...Pro někoho je to možná forma extrémního zážitku, adrenalin atd... Pokud se příště připletete k něčemu podobnému, mohlo by vám být uspokojením na stejné úrovni, kdybyste dotyčného postrašil a zahrál si na ochranku, nebo majitele obchodu...třeba;-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Josefe, nejde přeci o jeden grep navíc. Je to, jak napsal níže jeden diskutující, prach sprostá krádež a né adrenalin. Pokud ona paní náhodou přečte tento blog, věřím, že příště zaplatí i to, co si nekoupila;-D. A vo tom to je!!V

2 0
možnosti
OP

Víte, jak fajn byste se cítil, kdybyste babu prásknul? Příště to zkuste

1 0
možnosti
Foto

I35v48o 62C81i35l45i84c64h

3. 1. 2015 21:55

Necítil bych se dobře proto, že ji prásknu (to by mi naopak vadilo), ale proto, že by pokladní neměla nezaslouženou škodu.

0 0
možnosti
Foto

Jo tak proto se ve většině obchodů váží až na pokladně! (Mne to totiž rozčiluje, protože se mi to plete a občas někde něco nezvážím, ač bych měla).

Krást jsem asi líná nebo hloupá. Prostě by mne to nenapadlo.

4 0
možnosti
Foto

Tu lenost vám Jano odpouštím a hloupá rozhodně nejste:-). Ani mne by to nenapadlo, ale měl jsem to v hlavě od té neteře. A paní seniorka mi to "vybavila". Děkuji za přečtení.R^V

2 0
možnosti
Foto

I82v30o 46C41i36l55i81c70h

3. 1. 2015 20:27

Přiznám se, že bych v takovém případě asi doporučil paní pokladní, aby si to raději převážila, protože to jde i z jejích peněz. Jak by s tím následně naložila by bylo jen na ní. Faktem je, že já i moje žena jsme asi jedni z mála, kdo již pokladní opakovaně upozornil, že nás přeplatila. Jednou to bylo obzvlášť pikantní, když jsem upozornil, že to asi nebude zcela správně, tak se naježila, že mne určitě neošidila. Teprve po upozornění, že mne určitě ne, ale sebe, chvíli koukala, než jí to došlo a pak začala hrozně děkovat a omlouvat se ;-D Asi na něco takového není příliš zvyklá ;-( Ale pro mne to byl moc příjemný pocit ;-)

2 0
možnosti
JM

Jsem sice Češka, ale tyto postupy mne v životě nenapadly, proč taky, že?! Ovšem dorazil mne můj manžel, první v pořadí, který v Maďarsku vtěsnal do jedné papírové krabičky zubní pasty Odol dvě tuby, což mi ukázal až za pokladnou. Chtěla jsem ho zabít.

2 0
možnosti
Foto

Já Jano zažil, jak si lidi dokážou měnit levnou žárovku za drahou a podobné finty - bohužel v Česku.V:-)

1 0
možnosti
Foto

Asi to skutečně nebude výsada Čechů, ale smutné to je. Zažila jsem takto pána, který měl ve vozíku nákup zhruba za 2 tisíce, ale nelenil nalepit si na šest banánů cedulku za tři zvážené. Zkušená prodavačka pouze mrkla na banány a došla je převážit - myslím, že mu to za tu ostudu nemohlo stát, ač to prodavačka dál neřešila.

4 0
možnosti
Foto

Pokladní to už mají v oku, ale mají to zapotřebí? Já je obdivuji. Díky Heleno za přečtení a R^.V

2 0
možnosti