Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Paragon z marketu je danovy doklad stejne jako paragon z pumpy.  Pokud Vam prijde kontrola, tak musite ukazat nabyvaci doklady na zbozi ktere prodavate. On je to zaroven doklad nakladovy. Iluze si nedelam ale stejne tak o ceskych obchodnicich. A kdyby jenom ceskych. Ono i jinde v Evrope si nedelam.

0 1
možnosti
Foto

Děkuji paní Alžběto za příspěvek. Jenom potvrzujete, co je obsahem článku - paragon podržím (pro případ kontroly) do vyprodání zboží. Pak zlikviduji a zisk je dán rozdílem nákupky a prodejem. Jasný daňový podvod.:-(Kdo chce, pochopí.autorV

0 0
možnosti
Foto

Něco málo v článku sedí, ale každý soudný člověk přece dobře ví, v čem nebo v kom je "jádro pudla", tedy to, že na obřích dírách ve státním rozpočtu zcela jistě nemají na svědomí vietnamští prodejci.Nemám zkušenost v nákupu zboží v akci a už vůbec ne ve velkém a Vietnamce pokládám za nesmírně  pracovité, přičinlivé, snaživé a ochotné. Mají tedy vlastnosti, které "domorodným" prodavačkám často  chybí. Také vím, že většinou neprodávají zboží nekvalitní (šunt) nebo dokonce pašované. Nejednou jsem u nich nakoupila zboží kvalitní, téměř identické s tím, které najdeme v normálních obchodech, avšak o hodně dražší.Nevidím tedy důvod vietnamské obchůdky bojkotovat nebo se jim vyhýbat. Jak by se asi autor vyrovnával s nákupem v nějakém "sekáči", ve kterých se české ženy (nikoli zrovna nemajetné) tak rády přehrabují.:-)

1 0
možnosti
Foto

Já přeci nikde netvrdím, že díry v rozpočtu zaviňují daňové úniky vietnamských prodejců. Pouze píši, že obchodují sice pilně, svědomitě ale trochu nepoctivě. Bohužel na úkor daní a bohužel do vlastní kapsy.:-( A neznám žádné domorodé prodavačky - jejich živnost zlikvidovaly právě vietnamské klany. Pokud si myslíš, že neprodávají pašované zboží, jsi asi jediná v této republice.:-( Děkuji za komentář. autorV

0 0
možnosti
Foto

Žádný předpis nezakazuje obchodníkům nakupovat v supermarketech, dříve by se řeklo v "maloobchodech", Paragon z prodejny může sloužit jako daňový doklad.

Dřívější sítě českých velkoobchodů (s velkoobchodními cenami) padly, díky cizím řetězcům. Ty řetězce, které sem vpustili lidé na vlivných místech jistě za tučné úplatky, likvidují naše české obchodníky i výrobce (když prodávají všechno od kytek a novin až po nábytek), proto bych kritiku namířila trochu jiným směrem.

Poznámka: Divím se, že máte náladu mačkat se s lidmi u slev. Také ráda nakoupím levněji, jako každý, ale do toho chumlu bych nešla. Když večer něco na mě zbyde, koupím, když nezbyde, tak si řeknu - tím lépe, kdoví co to akční zboží je zač.

2 0
možnosti
Foto

Paragon z prodejny se zahodí při nejbližší příležitosti - znám z praktik českých prodejců. A velmi bych se divil, že by naši spoluobčané přetékali poctivostí. U slev jsem se mačkal dvakrát - vždy šlo o akční víno, kterého jsem milovník.:-) Děkuji za příspěvek. autorV

0 0
možnosti
Foto

Pokud je někomu líto, že se na daních vybere málo, může sám z vlastní vůle přispět státu víc.  Každý, kdo se brání loupeži (daně)  má právo tak činit, neb se jedná o sebeobranu.

0 0
možnosti
Foto

Vážený Františku, nějak jsem nepochopil Váš diskuzní příspěvek. Můžete upřesnit? Děkuji. autorV

0 0
možnosti
Foto

Nic z toho, co popisuješ, mi nevadí :) R^

5 0
možnosti
Foto

Kájo, pokud si řeknu titulek, tak vlastně mě taky ne:-)díkyR^V

2 0
možnosti
Foto

Tipuju bohatou diskusi;-)

Mně nevadí. Sice je do očí bijící, jak obcházejí daňové zákony. Ale jsou užiteční a pracovití. V krámě od nevidím do nevidím. Když expandují na venkov, kde je jedna socialistická prodejna, napůl vybrakovaná, s otevírací dobou do 17hodin, lidi jsou za ně vděční- za otevírací dobu do 22.00, vč. víkendů a svátků a za bohatý výběr zbožíR^ Každému se nechce věčně jezdit do suprmarketu;-)

A jó, karma za odvahuR^V

3 0
možnosti
Foto

Teď koukám, že Tobě také nevadí,ale kritizuješ spíš,jak nakupují ve velkém v supermarketech. No jo, no. Pro ně je totiž už Makro drahé, jako pro všechny ostatní podnikatele. Doby, kdy se tam fakt výhodně dalo nakoupit, je asi už pryč.:-(

1 0
možnosti