Volím Drahoše, protože nechci Zemana s Topolánkem ve druhém kole

Mandát pana Miloše Zemana ve funkci prezidenta České republiky se blíží ke svému konci a je naší občanskou povinností udělat maximum, abychom panu Zemanovi dopřáli více klidu na Vysočině. 

Miloš Zeman za posledních pět let svým buranstvím poškodil obraz České republiky natolik, že návrat do normálu potrvá dlouhou dobu. I proto potřebujeme zvolit prezidenta, který má reálnou šanci k obnovení kreditu České republiky jako demokratické země, která je hrdým členem Evropské unie, ctí závazky v rámci NATO a nezpochybňuje základy občanské společnosti, v níž hrají důležitou roli i nestátní neziskové organizace.

Jediným reálným kandidátem je pro mne proto pan Jiří Drahoš. Nechci se totiž dočkat situace, kdy se do druhého kola dostane se Zemanem Mirek Topolánek, kterého není radno podcenit. Topolánkova kampaň graduje, velmi šikovně cílí na voliče Zemana, kterým nabízí zdi proti migrantům společně s lepším zdravotním stavem sama sebe.

A i proto je velkým rizikem nadcházející volby hlavy státu fakt, že máme plejádu minimálně čtyř velmi zajímavých kandidátů – Hilšer, Drahoš, Horáček a Fischer, kteří ale neuvěřitelně tříští potenciál pro nezvolení Zemana. Ke každému z výše uvedené čtyřky mám obrovskou úctu a respekt, chci, aby nadále promlouvali do veřejného života, ale šanci porazit Zemana (a současně i Topolánka) má jenom jeden. Nicméně je faktem, že Drahoš má dlouhodobě největší podporu a je potřeba jí ve volbě silně potvrdit. Silný mandát Drahoše v prvním kole totiž bude dostatečnou motivací pro neúspěšné a rozumné kandidáty velmi hlasitě podpořit ve druhém kolem právě Drahoše proti Zemanovi. Ano není to sluníčkové, je to hrubě pragmatické, ale Česká republika to potřebuje, protože si zaslouží prezidenta, za kterého se nemusíme stydět.  Chci totiž prezidenta, na kterého můžeme být společně hrdí.  

Autor: Ondřej Mirovský | pondělí 8.1.2018 15:45 | karma článku: 21,61 | přečteno: 1048x