Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Podvodníci na Národní třídě: Pozor na ně!

Na Národní třídě, či na Andělu na vás čeká spousta podvodníků. Nepřipraví vás sice o statisíce, nicméně o pár stovek přijít můžete. Zvlášť pokud dáte na jejich osobní kouzlo a necháte se jimi přesvědčit.

Na Národní třídě, či na Andělu na vás čeká spousta podvodníků. Nepřipraví vás sice o statisíce, nicméně o pár stovek přijít můžete. Zvlášť pokud dáte na jejich osobní kouzlo a necháte se jimi přesvědčit.
Jdete po Národní třídě u obchodního domu Tesco a najednou vás osloví krásná, sebevědomá mladá žena, která vás okamžitě zaujme. Představí se svým jménem a k získání důvěry vám okamžitě podává ruku. Její vystupování je velmi sebejisté.
První otázka směřuje na to, zda nakupujete v obchodním domu Tesco, nebo či jste z okolí Prahy. Po odpovědi na tuto poměrně zbytečnou otázku se dozvíte, že slečna zastupuje jednu nejmenovanou reklamní společnost, která od nového týdne otvírá svou pobočku právě v obchodním domě Tesco. Jste požádáni zda na vás může otestovat nové výrobky, které se právě v nově otevřené prodejně budou prodávat.
Padne otázka, zda jste spíše romantická, nebo energická, přičemž na další průběh akce to nemá žádný výrazný vliv.
Chvíli na to vás slečna navoní parfémem a zeptá se na váš pocit z vůně. A okamžitě vám poskytne informaci, že se jedná o nejnovější výrobek Francouzské firmy, který stojí běžně více než 1600,- Kč. Následně na vás vyzkouší další vůni. Pokud vyjádříte svou spokojenost, objeví se okamžitě oba parfémy v ruce, a přidán je i třetí s tím, že je to dárek.
Podmínkou k získání tohoto skvělého dárku v hodnotě téměř 2000,- Kč je však odpověď na jednoduchou otázku. Jak dlouho působí obchodní dům Tesco v Čechách? 15 nebo 10 let?
Je velmi zajímavé vypozorovat, jak se prodejcům hodí jméno známého obchodního domu, které však s popisovanou akcí nemá vůbec nic společného.
Je v podstatě jedno zda odpovíte dobře či špatně. Svou „výhru“ dostanete stejně. Nikoliv však zadarmo, ale za „pouhých“ 500 – 600,- Kč!! Za tuto cenu dostanete „dárek“ tří parfémů, které by jinak stály až 3000,- Kč.
Pokud si dárek skutečně nechcete koupit a pokusíte se vymluvit na nedostatek peněz, pak nemáte vyhráno. Slečně se usměje a zeptá se kolik máte. Svůj dárek pak můžete získat i za 200,- Kč.
Na první pohled si každý podiví, jak se může někdo nechat takhle napálit a koupit si laciný, nekvalitní parfém, který není ani evidentně pravý. Nicméně umění „prodejců“ je skutečně obdivuhodné. Všichni používají stejnou taktiku, stejné obraty a stejné otázky. Tudíž je zřejmé, že prošly podrobným školením.
Navíc až na výjimky se jedná o komunikativní příjemné, lidi, kteří ví jak oslovit a jak člověka přesvědčit. Jejich přátelské vystupování osloví téměř každého.
Když zboží prodají, nejdou si doplnit zásoby jak by jste mohli očekávat do Tesca, či nějaké obchodu, ale nenápadně směřují ke krabicím ve stáncích Ukrajinských stánkařů, kteří prodávají obdobné zboží za směšné ceny. Mimo jiné obdobné parfémy u stánku seženete za 30 – 40,- Kč!!
Důvěra je však poměrně draze vykoupena. A je jen k podivu, kolik lidí si předražené parfémy nakonec koupí. Otázkou je, kdo kromě prodejců získává skutečně zřjmé velmi vysoké zisky z tohoto prodeje.
Pokud tedy nemáte zájem o dárek za 600,- Kč, vůbec s takovými lidmi nekomunikujte či jim slušně sdělte, že nemáte zájem. Peníze jistě můžete vynaložit účelněji a ne podpořit podvodníky.
Pro článek byly použity informace z portálu www.mojepoplatky.cz

Autor: Miroslav Zeman | čtvrtek 25.9.2008 10:20 | karma článku: 29,41 | přečteno: 3501x
  • Další články autora

Miroslav Zeman

25 procent z platu na alimenty? Fakt nechci skončit pod mostem

Do redakce nám chodí mnoho dotazů, které se týkají výživného. Objevuje se hojně nesouhlas se zamýšleným zaváděním tabulek pro stanovení výživného. Jak nám napsal pan Karel

6.4.2010 v 10:01 | Karma: 11,20 | Přečteno: 1365x | Diskuse| Společnost

Miroslav Zeman

Jak vypočítat výživné?

Stále mnoho dotazů směřuje k tomu, jakým způsobem vypočítat výživné. Jakou částku budu platit, když vědělávám tolik a mám tolik dětí. Správná odpověď neexistuje.

3.4.2010 v 13:19 | Karma: 4,85 | Přečteno: 739x | Diskuse| Společnost

Miroslav Zeman

Alimenty 10 000 korun? Může se to stát i vám

Jste podnikatel, dobře placený manažer, či celebrita? Pak jste rizikovou skupinou, které může hrozit v případě rozvodu či rozchodu s partnerem se kterým máte dítě velmi vysoké výživné

3.4.2010 v 9:00 | Karma: 4,58 | Přečteno: 475x | Diskuse| Společnost

Miroslav Zeman

Chcete přiznat alimenty? U soudu žádný poplatek neplatíte

Chcete pro své dítě získat výživné od druhého rodiče a není možná dohoda? Pak se obraťte na soud. Nemusíte se bát výrazných nákladů. Žádný soudní poplatek totiž neplatíte!

2.4.2010 v 19:52 | Karma: 0 | Přečteno: 694x | Diskuse| Společnost

Miroslav Zeman

Jak se bránit exekuci?

Exekutoři zabavují nemovitosti, zařízení bytů, peníze na účtech či automobily. Alarmující je, že s exekucí má více méně aktuální zkušenost již více než 20 procent občanů České republiky, a toto číslo neustále roste.

2.4.2010 v 18:00 | Karma: 9,90 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1842x
Vystudoval jsem Právnickou fakultu v Plzni. Pracoval jsem jako auditor a kontrolor a od roku 2004 jako šéfredaktor finančního portálu na www.centrum.cz. Věnuji se vedení redakce portálu WWW.MOJEPOPLATKY.CZ. Současně pracuji jako advokát v Praze - WWW.PROFIPRAVNIK.CZ. Kontaktovat mě můžete na mail: profipravnik@gmail.com

Seznam rubrik